19 Юли 2019петък19:31 ч.

Дончев праща шпиони в администрацията

/ брой: 116

автор:Дума

visibility 374

Вицепремиерът Томислав Дончев изпраща клиенти под прикритие в родните администрации с цел да се установи дали услугите за гражданите и за бизнеса са облекчени. Повод за тайната "операция" са постъпили сигнали от граждани, според които има проблеми при административното обслужване на гражданите и бизнеса в администрациите. "Клиентите" са изпратени в отделни институции, за да осъществят обективен външен контрол върху начина, по който се предоставят услугите. В обхвата на наблюдението са включени 13 централни и местни администрации и 15 конкретни услуги, по които са предвидени мерки за намаляване на регулаторната тежест.

Представените доклади след проверката показват, че на много места все още не са изпълнени законови задължения на администрацията, не са променени процедурите и образците на документите и не са приложени приетите облекчения за гражданите и бизнеса. "Вчера изпратих писма до проверените администрации, в които им давам срок до един месецq за да отстранят всички констатирани проблеми и да ми докладват какво е свършено", заяви Дончев и се закани: "Предстоят нови проверки." Повече детайли от наблюденията ще бъдат представени на конференция, която ще се проведе на 20 юни в Министерския съвет.

Директорът на Фонд "Земелие" подаде оставка

автор:Дума

visibility 141

Теменужка Петкова смени шефа на БЕХ

автор:Дума

visibility 130

Зърнената реколта може да се окаже рекордна

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 137

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ