25 Март 2023събота16:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще бъде слънчево. В повечето райони ще бъде почти тихо, но до вечерта ще се появи слаб юг-югоизточен вятър, по-добре изразен в Източна България. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 17° и 22°, по-ниски по крайбрежието на морето, в София около 19°. Днес ще бъде слънчево. В повечето райони ще бъде почти тихо, но до вечерта ще се появи слаб юг-югоизточен вятър, по-добре изразен в Източна България. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 17° и 22°, по-ниски по крайбрежието на морето, в София около 19°.

Докато помним - има надежда!

/ брой: 167

автор:Евгений Белий

visibility 407

Евгений Белий,   Председател на БАС*


Днес, колкото и да ни отдалечава времето от Жабокрекската акция, от онези кървави, но необходими години за борба, колкото и днес фарисеите, предателите, кухите депутати и платени писачи на угоднически текстове да глаголстват от официални трибуни и мухлясали издания, делото на безсмъртните герои на антифашистката съпротива все така ще живее, ще се пренася от поколение на поколение. Защото нашето отечество България е събирателно име, заселено от хилядите лични имена на загинали герои, паднали за неговата национална и социална свобода. И докато я има България, ще ги има и тях. Въпреки всичко, въпреки! Те ще са в родината, в нейното сърце, в бъдещето й.

Повече не можем да си позволим да наблюдаваме това, което се случва в България днес. Днешна България е точно обратното на това, за което нашите герои се бориха, и нека се опитаме да възродим пламъка на идеите, чистотата на сърцата и примера на саможертвата. С възпоменания като днешното,за което благодаря сърдечно на организаторите от БСП и БАС-Кюстендил, ние показваме, че няма да приемем имената на героите да бъдат заличени. Няма да приемем опитите за пренаписване на събитията и да позволим политическите еднодневки да се гаврят с този велик и незабравим подвиг! 

Крайно време е ние, българите, да вземем съдбата си в собствените си ръце, да се заемем с решаването на собствените си проблеми и да изградим отново по-справедливо и социално общество. За това ни зове платформата на Българската социалистическа партия - към социалната идея на нашата партия, към отговорността за България и народа, посочвайки държавата като гарант за здравето и сигурността на гражданите.

Българският народ е уморен от бедност и несправедливост. Търпението на хората не е безгранично, то вече е изчерпано!

Нека сега в предстоящата предизборна кампания да докажем превръщането на платформата в действие, за да върнем България на правилния път на развитие и отново да тръгнем напред, за да може след още 78 години и за нас да кажат, че сме строили една по-хубава и уредена държава, в която всеки има възможност за достоен живот!

Да насочим нашите усилия за генерално преустройство на държавата, за да се пресекат всякакви условия за корупция и злоупотреба с властта, и да създадем такава държава и такива условия за живот, за каквито мечтаеха и жертваха своя живот и живота на своите близки нашите предшественици в жестоката антифашистка съпротива. Това е задачата днес - борба за делото на българските антифашисти!

Докато помним - има надежда! А докато има надежда - реваншистите никога няма да успеят да заличат миналото!

Дълбок поклон пред делото на всички български антифашисти!

Никога повече да не допуснем причини за гражданска война!

Да пребъдат антифашистките идеи!

Да живее България!

  • * Реч пред митинг-събора в Жабокрек

 


Последвайте или харесайте в-к "ДУМА" във ФЕЙСБУК   --> ТУК <--

Споделяйте нашите публикации.

 

 

 

 

КЗК готви нова глоба за "Лукойл"

автор:Дума

visibility 378

/ брой: 58

Тол таксите ще зависят от изминатите километри

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 58

Над 30 пъти повече нефт и газ от САЩ за България

автор:Дума

visibility 393

/ брой: 58

Пак отлагат тунела под Шипка

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 58

Нов силен трус в Турция

автор:Дума

visibility 244

2 милиона по улиците срещу Макрон

автор:Дума

visibility 850

Западът с песимистични прогнози за Украйна

автор:Дума

visibility 473

/ брой: 58

Хайде холан!

автор:Мая Йовановска

visibility 368

/ брой: 58

Новият господар на света

автор:Таня Глухчева

visibility 1012

/ брой: 57

Без здрав разум

автор:Страхил Ангелов

visibility 765

/ брой: 57

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ