06 Август 2020четвъртък21:22 ч.

Борисов хвърли бомба:

Доган го бил "поръчал"

/ брой: 44

автор:Юлия Кулинска

visibility 573

Доган е поръчал атентат срещу мен. Това бомбастично разкритие направи Бойко Борисов в парламента. Той влетя в пленарната зала разтреперан, минути след като Христо Бисеров заяви от трибуната към Цветан Цветанов: "Кметът на София Бойко Борисов получи призовка от съда в Белград за очна ставка със Сретен Йосич. Той не отиде само защото стана министър-председател. След указа на президента Росен Плевнелиев премиерът Бойко Борисов ще бъде гражданина Бойко Методиев Борисов и ще има среща със следовател и ще трябва да отиде на очна ставка със Сретан Йосич, но Бойко Борисов няма да бъде сам на подсъдимата скамейка, а ще бъдете двамата, като Братя Галеви от ГЕРБ".
"Искам да се обърна към г-н Бисеров - досега съм си мълчал. Но моля в дните, които остават на парламента, да направите комисия, да извикате директора на разузнаването, да видите какъв материал е постъпил официално от партньорска разузнавателна централа, в която те уведомяват, точно когато вие правехте една комисия, че се подготвя атентат по мен. Официален документ! Разбира се, не за размножаване, не за разпространяване. Но понеже вие минахте границите, искам да знаят хората. В този документ се казва, че заради борбата, заради това, че е нарушил много сериозни интереси на международната организирана престъпност, се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган. В официалния документ. Това е по време на вашето управление точно между изборите, в тези два месеца. Досега си мълчах, но след като Бисеров си позволява такива клевети по мой адрес, когато съм заложил здравето и живота си, за да ги заловя и екстрадирам, да ми прехвърляш такава глупост, нямам жал! Затова вие излъчете депутати и отидете и ако там не пише така... Аз не съм страшен! Страшни са тези, които ме поръчвате - тези са страшни. И вярвайте, че са много страшни. Затова никой не смееше четири години да ги залавя и екстрадира. Много са страшни. И за мен действително е заплаха това".
Очевидно излязъл от равновесие, Борисов слезе от трибуната, няколко минути продължи пререканията си с депутатите от ДПС и излезе от залата. По-късно той разкри пред информационна агенция, че преди 15 дни шефът на НРС Драгомир Димитров го запознал с документа. Когато сигналът бил получен в разузнаването, оттам съобщили на НСО за заплахи, на без подробностите за поръчителите.
 От ДПС реагираха моментално. "Нека се разсекрети папката "Лале", за да се види как представител на подземния свят, разстрелян малко след това, казва "Бойко взе парите", настоя Христо Бисеров.
"ДПС категорично отказва да бъде въвлечено в подобен конфликт. Спокойната среда е ужасът на ГЕРБ. Вместо танкове доведохте трактори пред парламента. ДПС притежава анализ на служба от отвъд океана, че в България се готвят кървави сблъсъци, каквито виждаме в момента", заяви Лютви  Местан. "Свидетели сме на активно мероприятие за въвличане на страната в етнически конфликт. Това не е демокрация, а посттоталитаризъм", продължи в кулоарите на парламента лидерът на ДПС. Ще изискаме проверка на твърдението на Борисов, защото е много важно да се уточни дали става дума за предположение или за оперативно твърдение, каквото направи той", подчерта Местан.
ДУМА припомня, че още в предишния парламент стана известна разработка на българските спецслужби за връзката на сръбската организирана престъпност с български криминални среди. В кулоарите на парламента депутати коментираха, че папката "Лале" била посветена на отношенията между един от някогашните босове на СИК Милчо Бонев-Бай Миле и сочения за сръбски наркобос Сретен Йосич. По думите им репликата "Бойко взе парите" била на Бай Миле. Той беше разстрелян на 30 юли 2004 г. в ресторанта на хотел "Славия" в София. През април 2009 г. Христо Бисеров оглави временна анкетна комисия, сформирана по инициатива на БСП, след като Йосич заяви пред сръбския съд, че докато е бил в България, е бил покровителстван от разузнаването и от Борисов като главен секретар на МВР.

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 53

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 61

/ брой: 150

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 150

"Брекзит" кара британците да се изнасят в Европа

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 150

Франция увеличава помощта за възрастни и инвалиди

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 150

Мощен взрив помете ливанската столица

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 149

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 75

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 704

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ