22 Септември 2020вторник17:17 ч.

Няколко думи

Доброзорната карантина

/ брой: 40

автор:Аида Паникян

visibility 790

Размяната на безплодни изречения, неводещи до съзидателни решения, е губене на време. В такава ситуация е в момента управлението на държавата ни по въпроса за "доброволната" карантина. Тя е следствие от друг проблем - заплахата от зараза от коронавирус. А тя само е изпит за готовността на държавата, за стабилността на националната сигурност, но и за възможността на управниците да реагират своевременно и да вземат зрели решения. Но те пак показаха, че дори не са прочели законите, сътворени от своите кадри, а институциите не общуват помежду си пълноценно, защото събирането на представителите им около правителствената маса не е знак за комуникация. Здравният министър "прати" в платен/неплатен отпуск всички от новоизмислената графа "доброволна" карантина и бе на път да наруши трудовите им права. В стил "ала ГЕРБ" мнозинството опроверга своя човек, за да спаси властта от поредното обществено недоволство и протест. А премиерът от Гърция забърка нова каша и противопостави пътуващи (по работа или не) данъкоплатци на непътуващи. 

А той и шайката му какво търсят в район със заразени? 

И докато държавата налага доброзорна карантина на гражданите и потъпква правата им, съвсем очаквано, решението на проблемите със заболяването премиерът чака отнякъде по света.

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 638

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 714

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 894

/ брой: 179

Квартали от Мадрид са под пълна карантина

автор:Дума

visibility 284

Ферибот заседна в Балтийско море

автор:Дума

visibility 403

Стрелба в Минск

автор:Дума

visibility 489

Как търпим това десет години?!

visibility 1500

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 720

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 575

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 915

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ