07 Март 2021неделя15:12 ч.

сн. Клуб Z

Актуално

Добре дошли в "новата нормалност"

Повечето промени в Закона за здравето и наредбите на Кирил Ананиев пряко газят Конституцията и приличат на "медицински фашизъм"

/ брой: 91

автор:Валентин Георгиев

visibility 1898

В началото казваха, че това е война. И всички се включихме във войната, седейки си вкъщи. Сега, след като повечето от хората загубиха доходите си и им отнеха правата, започваме да разбираме, че войната всъщност е срещу всички нас - обикновените хора.

Забелязвате ли колко лесно ни вкараха в матрицата на "новата нормалност"? Нейната същност е в социалната и физическата изолация с цел да предпазим себе си и околните от заразата КОВИД-19. Дотук добре - народът ни и народите по света я знаят и вече я спазват инстинктивно. Философията й обаче у нас се състои в непозната досега промяна на правилата "в движение" - мерките се затягат или отпускат "според ситуацията". Само че ситуацията подлежи на контрол от същите тези, които я създават. С нея може да се спекулира, манипулира и злоупотребява, както им изнася на управляващите. Така контролът над народа става факт, а 

обратният контрол го няма изобщо

Дори не го и крият - достатъчно е три дни поред да установят 100 случая на заразени с опасния коронавирус и това ще им бъде повод за ново затягане на мерките. А те това го могат.

Представете си сега за миг, че вирусът изчезне - с ваксина или без, няма значение. Смятате ли, че тогава ще изчезне и "новата нормалност", с която вече ни убеждават да свикваме? Едва ли! Тя е факт с новата матрица, в която сме вкарани и с която ще се съобразяваме сами, без дори да го осъзнаваме. 

От 13 май извънредното положение на думи отпадна, но се замени с "обстановка". С промените в Закона за здравето, някои от които пряко газят Конституцията, се въвеждат перманентни ограничения на правата на гражданите. Практически всеки може да бъде "обвинен" и анатемосан като заразоносител или контактен със заразен, да бъде заключен, глобен, принудително карантиниран, принудително изследван, принудително лекуван, включително и принудително ваксиниран, тъй като ваксинирането може да бъде обявено като част от терапията. Нищо, че към момента дори няма ваксина. 

Така "извънредното положение" 

всъщност става постоянно и без вирус

и влезе в сила. Не друг, а МС, което означава лично Бойко Борисов, е овластен да затяга или отпуска съответните мерки "според ситуацията". И дори всеки протест срещу властта може да стане повод за нови ограничителни мерки, вече облечени в закон. Ако въобще може вече да се протестира, защото при техните правила и това май не е разрешено. 

Целта е занапред да живеем в нов свят на насилствено "здравеопазване" и терор. На крачка разстояние сме от затварянето на определени групи хора от обществото в нещо като резервати, което представлява "медицински фашизъм". Погледнете само последната заповед на Ананиев за задължителната изолация и прибиране в болница на възрастните над 60 години и ще ви стане ясно. 

Затова и никак не е чудно, че съпротивата срещу мракобесните текстове, които въведоха с промените в Закона за здравето, известен в интернет и като Закон за защита на ГЕРБ, расте лавинообразно.

Президентът също не остана безучастен и вече сезира Конституционния съд с искане за 

обявяване за противоконституционни

на текстовете, с които се погазва основният закон на страната.

Ето някои от тях, които официализират новата реалност и диктатура:

Чл. 61. (1) На задължителна изолация и болнично лечение подлежат лица, болни и заразоносители от холера, чума, вариола, жълта треска, вирусни хеморагични трески, дифтерия, коремен тиф, полиомиелит, бруцелоза, антракс, малария, тежък остър респираторен синдром и туберкулоза с бацилоотделяне.

Чл. 63. (1) При възникване на извънредна епидемична обстановка министърът на здравеопазването въвежда противоепидемични мерки на територията на страната или на отделен регион.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 1.01.2011 г.) Мерки по ал. 1 на територията на отделна област или община могат да се въвеждат и от директора на съответната регионална здравна инспекция.

При въведени противоепидемични мерки по ал. 1 или 2 контактните лица на болните от заразни болести не може да откажат извършването на изследване с цел установяване на носителство на заразна болест (чл. 63, ал.8 от ЗЗ).

Който наруши или не изпълни въведени с акт на министъра на здравеопазването или директор на регионална здравна инспекция противоепидемични мерки по чл. 63, ал. 1 или 2, освен ако деянието съставлява престъпление, се наказва с глоба от 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение от 1000 до 2000 лв. (чл. 209а, ал. 1 от ЗЗ).

Чл. 215. Болен от заразна болест, посочена в чл. 61, както и контактно лице, което чрез изследване е с потвърдено носителство на заразна болест, посочена в чл. 61, който откаже или не изпълнява задължителна изолация и лечение, се наказва с глоба в размер на 5000 лв. Същото наказание се налага и на контактно лице, извън посоченото по изречение първо, както и на лица, които са влезли на територията на страната от други държави, които откажат или не изпълняват задължителна изолация, съответно лечение. Лицата, отказали да се явят доброволно за изолация и лечение, както и лицата, които не изпълняват задължителна изолация, 

се довеждат принудително

със съдействието на органите на Министерството на вътрешните работи по искане на органите на държавния здравен контрол, на ръководителя на лечебното заведение за болнична помощ или на лекаря, насочил лицето за хоспитализация.

Чл. 215а. (1) Контактно лице по чл. 63, ал. 8, което откаже извършването на изследване с цел установяване на носителство на заразна болест, се наказва с глоба от 50 до 500 лв. 

(2) Лице по ал. 1, което отказва да се яви доброволно за извършване на изследване, се довежда принудително със съдействието на органите на Министерството на вътрешните работи по искане на органите на държавния здравен контрол.

Чии интереси стоят зад задължителното изследване от КОВИД-19 в скандалния чл. 215а?  Поправката бе внесена между двете четения от шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. 

Това изследване може да ни бъде наложено по насилствен път - чрез принудително довеждане с полиция, което е регламентирано в чл. 215а, ал. 2 от Закона за здравето. Поправките са написани на коляно и може да са продиктувани от нечисти интереси. Никой не казва кой ще поеме разходите за изследването?! Ако то струва 1000 лв. и трябва да се приложи върху цялото семейство, кой ще даде тези пари - вие, някой друг или правителството? Отговор няма. Кой ще изследва - частна компания, държавна лаборатория или някой друг, коментират експерти.

След всичко това е редно да се запитаме кой нормален човек ще си сложи главата в торбата и ще си пусне доброволен тест за китайска кашлица, ако при положителен резултат го чака 28 дни затвор, и то при положение, че десетки хиляди други носят същото, без да го знаят и се разхождат спокойно?

В такива случаи се казва: здравето ми е прекалено скъпо, за да го поверя в ръцете на "вожда". 

Последствията от цялата тази "нова нормалност" за властта нямат особено значение. Даже никакво, независимо от привидната загриженост как ни спасявали "живота и здравето". Важното е, че всичко, което се прави, по презумция е правилно. И наказуемо за несъгласните. В подобна ситуация Оруел беше създал романа си "1984", а в едно българско село бяха лепнали некролог, на който пишеше: "У нас живите завиждат на мъртвите"!

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 1567

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ