28 Май 2023неделя12:12 ч.

ВРЕМЕТО:

В петък, още от сутринта, отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще има и градушки. Вятърът ще бъде слаб, но по време на гръмотевичните бури ще се усилва. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София - около 22°. В петък, още от сутринта, отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще има и градушки. Вятърът ще бъде слаб, но по време на гръмотевичните бури ще се усилва. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София - около 22°.

До IV клас - без маски в час

/ брой: 173

автор:Дума

visibility 62

Учениците до IV клас включително няма да носят маски в учебните часове. Маските няма да са задължителни също за децата от предучилищните групи в училищата, обяви МОН. Класните стаи обаче ще трябва да се проветряват поне два пъти по време на часа за най-малко минута. Задължителни през целия ден и навсякъде в сградата остават маските за всички останали ученици, а за тези от началните класове - в междучасията и в общите пространства на училището. При желание на родителите и/или учениците маски може да се носят по време на целия престой в училище. 

Маските няма да са задължителни за учителите при дистанция от поне 1,5 м между тях и местата на учениците. Това ще важи също в часовете по физическо и спорт на закрито, ако в конкретния час помещението се използва само от една паралелка при дистанция от поне 1,5 м между учениците и при редовно проветряване.

При отсъстващи 10% от учениците поради КОВИД и/или при брой заболели учители, който прави присъственото обучение невъзможно, директорът предлага на министъра преминаване към ротационно или цялостно обучение онлайн. Това ще става след решение на педагогическия съвет, РЗИ или на областния кризисен щаб. В онлайн обучение може да бъдат не повече от 50% от учениците. Учениците от VII клас и децата от първи до четвърти клас ще преминават онлайн само в краен случай.  

При най-лош сценарий - поне 500 заболели на 100 000 души, всички училища в съответната област ще се обучават електронно след заповед на здравния министър.

 

 

КЕВР започва проверка в столичното парно

автор:Дума

visibility 648

/ брой: 99

Цената на газа в Европа вече е под 27 евро

автор:Дума

visibility 709

/ брой: 99

Христо Кърпачев - 80 години безсмъртие

автор:Дума

visibility 958

/ брой: 99

Чиновник, гражданин, чиновник, чиновник...

автор:Юлия Кулинска

visibility 755

/ брой: 98

Срам от БНТ

автор:Дума

visibility 1112

/ брой: 98

Ротацията е проста работа...

автор:Дума

visibility 1122

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ