17 Февруари 2019неделя09:44 ч.

Медии

"До Европа и напред" ще пътува документално в света на историята

/ брой: 27

автор:Павлета Давидова

visibility 379

Събития и факти от най-новата история ще бъдат проследявани в ефира на БНТ 2 всяка втора неделя от месеца. Тази седмица от 15 часа обществената медия ще излъчи за първи път "До Европа и напред". Новото предаване ще конструира с документални кадри и свидетелства за знакови личности политическите, културните, религиозните и светските събития, изиграли важна роля в историята на човечеството, уверяват от екипа му.

Водещ на "До Европа и напред" е Николай Донков. Всяко от изданията ще бъде посветено на определена година, а амбициите на екипа са да припомня и представя цялото многообразие от събития, конфликти, вълнуващи мигове и носталгични моменти, затворени в албумите и архивните папки между януари и декември.

Режисьор на проекта е Росен Елезов, а  сценаристи - Хелия Чавдарова и Иво Иванов. Отговорен оператор е Цветан Недков. Продуценти на "До Европа и назад" са Николай Табаков и Ивайло Огнянов.

Първото издание на новото предаване ще направи ретроспекция на случилото се през 1957 г. "Това е годината, в която в Рим се подписва договорът, който полага основата на Европейския съюз, а в София се открива първият МОЛ на Балканите  - ЦУМ, а „Затворнически рок“ на Елвис става песен на годината. Годината, в която Нобеловата награда за литература е присъдена на Албер Камю, а в Италия излиза от печат романът на Борис Пастернак "Доктор Живаго"", анонсираха темата от БНТ. Специален гост в изданието, посветено на 1957 г., ще е именитият скулптор Георги Чапкънов.

БСП поиска анкетна комисия за гафовете с е-винетките

автор:Дума

visibility 269

Харчим най-много за храна, жилище и данъци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 32

Срокът за касовите апарати остава засега

автор:Евгени Гаврилов

visibility 207

/ брой: 32

Два пъти са скочили случаите на морбили за година

автор:Дума

visibility 261

Депутатският имунитет в Гърция беше отменен

автор:Дума

visibility 309

Обезцветяване

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 32

Кръстчето

visibility 298

/ брой: 32

Един час с ценностите на земите ни

автор:Велиана Христова

visibility 193

/ брой: 32