04 Май 2024събота00:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

До 60 лв. за великденски козунак

/ брой: 67

автор:Дума

visibility 451

И тази година има повишение на цените на козунака преди Великден. Поскъпването обаче не е голямо. Това каза пред БНР-Варна председателят на Браншовия съюз на сладкарите и хлебарите Мариана Кукушева.
"На пазара може да се намери козунак на цена между 2 лв. и 60 лева. Масовият обаче струва между 3 лв. и 5 лева", поясни Кукушева и допълни, че в някои сайтове се предлагат козунаци и на цена от 100 лева. Цената на традиционния за великденската трапеза сладък хляб се определя основно от неговите съставки.
"Ако освен брашното, прясното мляко, маслото и яйцата, козунакът съдържа и допълнителни съставки като мармалад, шоколадови пръчици, локум или орехови ядки, което вдига цената", коментира Кукушева.  Ако козунакът е по-евтин, това не винаги означава, че е с по-лошо качество, беше категорична Кукушева.
"В никакъв случай евтиният козунак не означава, че е по-некачествен. Това означава, че той не съдържа допълнителни съставки като шоколад, ядки или локум, а си е чисто тесто", допълни още тя.
Кукушева посъветва потребителите да търсят традиционния български козунак, а не вносния, който често съдържа различни консерванти. По думите й българският козунак е по-обемен, по-лек и има хрупкава коричка с карамелизирана захар. В последните години, все повече български домакини предпочитат да си замесят домашни козунаци. От Браншовия съюз на сладкарите и хлебарите са направили видео уроци в You tube, в които показват различни рецепти за козунаци.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1078

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1053

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 973

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1095

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1266

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1085

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1031

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1236

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1056

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1176

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ