14 Август 2020петък02:42 ч.

Димитър Дъбов оглави мегакомисията по сигурността

/ брой: 140

автор:Юлия Кулинска

visibility 78

Димитър Дъбов от БСП оглави мегакомисията за контрол над службите за сигурност и използването на СРС. Това гласуваха депутатите вчера, които избраха съставите и ръководствата на постоянните комисии. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е начело на комисията за борба с корупцията и конфликта на интереси и парламентарната етика. Тези две комисии са формирани на паритетен принцип с по трима депутати от парламентарна група.     Комисиите, формирани на пропорционален принцип, се състоят от по 20 народни представители - по 8 от ГЕРБ, 7 от БСП, 3 от ДПС и 2 от "Атака". ГЕРБ обаче не бяха внесли свои предложения и не присъстваха в пленарната зала.
ДПС оглави комисиите по икономическа политика и туризъм, по бюджет и финанси, по енергетика, по правни въпроси, по отбрана, по здравеопазване и по транспорт.
Председател на комисията по земеделието и храните е Светла Бъчварова от БСП. Атанас Мерджанов ще ръководи комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, Янаки Стоилов - комисията по външна политика, а Димчо Михалевски -  комисията по регионална политика и местно самоуправление. Психологът Христо Монов пък поема комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Проф. Стефан Данаилов е председател на комисията по култура и медии, Корнелия Нинова - по труда и социалната политика, а Мая Манолова - комисията за взаимодействие с граждански организации и движения. Шеф на комисията по европейските въпроси и контрол на еврофондовете е Младен Червеняков, а на комисията по околната среда и водите - Петър Курумбашев. Отложено беше формирането на комисията по образованието и науката и на комисията по правата на човека и вероизповеданията, на която председателското място е предложено на ГЕРБ. Очаква се съставът на двете комисии да бъде избран днес.

Ден 36: Нови блокади в София, Русе, Варна и Пловдив

автор:Дума

visibility 16

Бойко Борисов се скри от НС и протеста

автор:Павлета Давидова

visibility 85

/ брой: 155

Морският сарай на Доган се оказа изцяло незаконен

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 155

Домашните ремонти ще намаляват данъците

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 155

Лаптопите най-търсени в кризата

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 155

Българите карат най-старите коли в Европа

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 155

59 на сто от хората правят застраховки по задължение

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 155

Франция изпраща военни в Крит

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 155

Помпео с антикитайска обиколка в Европа

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 155

Краткии новини

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 155

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 129

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 77

/ брой: 155

Датата

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ