08 Април 2020сряда13:10 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Димитър Дъбов оглави мегакомисията по сигурността

/ брой: 140

автор:Юлия Кулинска

visibility 46

Димитър Дъбов от БСП оглави мегакомисията за контрол над службите за сигурност и използването на СРС. Това гласуваха депутатите вчера, които избраха съставите и ръководствата на постоянните комисии. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е начело на комисията за борба с корупцията и конфликта на интереси и парламентарната етика. Тези две комисии са формирани на паритетен принцип с по трима депутати от парламентарна група.     Комисиите, формирани на пропорционален принцип, се състоят от по 20 народни представители - по 8 от ГЕРБ, 7 от БСП, 3 от ДПС и 2 от "Атака". ГЕРБ обаче не бяха внесли свои предложения и не присъстваха в пленарната зала.
ДПС оглави комисиите по икономическа политика и туризъм, по бюджет и финанси, по енергетика, по правни въпроси, по отбрана, по здравеопазване и по транспорт.
Председател на комисията по земеделието и храните е Светла Бъчварова от БСП. Атанас Мерджанов ще ръководи комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, Янаки Стоилов - комисията по външна политика, а Димчо Михалевски -  комисията по регионална политика и местно самоуправление. Психологът Христо Монов пък поема комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Проф. Стефан Данаилов е председател на комисията по култура и медии, Корнелия Нинова - по труда и социалната политика, а Мая Манолова - комисията за взаимодействие с граждански организации и движения. Шеф на комисията по европейските въпроси и контрол на еврофондовете е Младен Червеняков, а на комисията по околната среда и водите - Петър Курумбашев. Отложено беше формирането на комисията по образованието и науката и на комисията по правата на човека и вероизповеданията, на която председателското място е предложено на ГЕРБ. Очаква се съставът на двете комисии да бъде избран днес.

Борисов нареди смяна на ръководството на ББР

автор:Дума

visibility 275

16 нови случаи на коронавирус

автор:Дума

visibility 131

Президентът: Сити решават, а много българи са гладни

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 67

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 183

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ