20 Юли 2019събота12:28 ч.

Дигитална графика на Буян Филчев

/ брой: 250

автор:Дума

visibility 799

Изложбата "Рицарят и..." на проф. Буян Филчев включва произведения на дигиталната графика и разгръща пред зрителя внушително и впечатляващо платно. То представя последния етап на неговото богато творчество. Неслучайно мотото, което само по себе си увеличава асоциативния потенциал на образите, е отворено... Балансираните, но същевременно изключително наситени с разнообразни форми, тонове и елементи, листове, богатите на фрагменти и на автоцитати композиции са като отломки от грандиозен взрив.

Тези отломки сякаш се стремят отново да се съберат в пространството на изложбената зала в търсенето на цялостно и органично визуално-пластично единство, в което личностните и глобалните проблеми, решени с високохудожествена стилистика, са неразривно вплетени помежду си, пише проф. д.изк. Чавдар Попов. Експозицията ще продължи до 9 януари в столичната галерия "Райко Алексиев" на СБХ, ул. "Раковски" 125. 

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ