23 Септември 2021четвъртък12:03 ч.

Диагноза "Хаос"

/ брой: 156

автор:Ивелин Николов

visibility 1693

За жалост не става дума за екстравагантния лекар от едноименния сериал, а за хаоса, който от ден на ден става все по-голям в българското здравеопазване.
Здравната каса не е карала болниците да подписват анекси по годишните си договори за осигуряване на лечение, обясни министър Борисова в парламента. Не само здравната каса е карала болниците, ами и специални областни комисии вече цял месец натискат кметовете на общини да подпишат протоколи какво ще остане и какво - не, по болниците. Комисиите са назначени със заповед на същата министърка. Кметове и общински съвети протестират, но никой не ги чува. Още повече, че тези комисии и протоколи щели да са законни чак когато мнозинството послушно прогласува промените в закона за лечебните заведения. Промени, внесени от същата министърка.
Що ли, госпожо министър, тогава протестират гражданите в Попово, Белоградчик, защо са недоволни в Старозагорско, Севлиево и Тетевен?
Заради безумната ви идея "болничните мениджъри да степенуват приоритетите, които да осигуряват на пациентите"?!? Остава да добавите и идеята пациентите да си решат в кой град от какво да боледуват...
После Борисова се изуми, че не можело за 100% свършена работа в болниците да се плаща 80 на сто. Ами да се разходи до първата болница и да попита.
Ако не, Диктатора да се разходи до Великотърновския разклон и да си намери нов министър.

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 182

Момчето си отива

автор:Деси Велева

visibility 354

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ