19 Септември 2020събота12:16 ч.

80% нямат намерение да намалят времето за игра през лятото

Децата стават геймъри на 6-годишна възраст

Най-новото българско проучване разкрива кога влизането във виртуални светове се превръща във всекидневие

/ брой: 149

автор:Дума

visibility 342

Между 6 и 12 години е възрастта, на която повечето геймъри в България започват да се потапят в компютърни или мобилни игри всекидневно. Това сочат резултатите от проучване на Trust Gaming сред над 200 играчи, проведено в последните два месеца.

71% от запитаните са посочили възраст именно в този диапазон като начален период на сериозното си геймърство. От тях 10% са заявили, че са започнали да играят всеки ден на 6-годишна възраст, за други 10 на сто 7 години е стартова точка, 7% твърдят, че началото е поставено, когато са били на 8, на 9 години са били 5 на сто от участниците. А цели 15% са категорични, че влизането във виртуални светове е станало част от всекидневието им на 10-годишна възраст. 11 на сто споделят, че са се превърнали в "закоравели геймъри" на 11, а останалите 13% са били на 12 години.

Най-ниската посочена възраст е 5 годинки, нея са отбелязали 6% от запитаните, а след 16 са започнали да играят едва 8 на сто. По-малък е делът на играчите, посочили 13 години - 6%, като пред него отстъпва и групата, спомняща си началото на сериозното играене на 14-годишна възраст - 4 на сто. Между тези две цифри са посочилите 15 години - те са 5% от запитаните.

Проучването е проведено онлайн в продължение на два месеца - юни и юли, а средната възраст на участниците е 18 години. Освен на официалната фейсбук страница на производителя на геймърска периферия с обхват от десетки държави, сред които е и България, до участниците организаторите са достигнали чрез геймърски фейсбук групи.

Друг въпрос, на който участниците са дали своите отговори, е дали смятат да намалят часовете за игра през лятото. 80% са заявили, че нямат подобни намерения срещу само 20 на сто, които допускат, че забавленията в реалния свят през лятото ще повлияят на времето им за гейминг.

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 179

Как търпим това десет години?!

visibility 774

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 385

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 744

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ