19 Юни 2019сряда20:14 ч.

От редактора

Деца...

/ брой: 102

автор:Боян Бойчев

visibility 587

Всяка година около 1 юни - Деня на детето, е пълно с всевъзможни мероприятия: по сцени и паркове, навсякъде... Всеки гледа да покаже отношение към детето. Е, често това отношение има чисто комерсиална насоченост, но това е друг въпрос. На този ден обикновено може да видиш родители, извели децата си да ги черпят със сладолед и да се стремят да им осигурят всякакви удоволствия. 

И хем ми е радостно, хем ми е тъжно...

Защото знам, че това е ден, в който детето е възторжено щастливо. Защото родителите му са намерили начин да отложат служебните си ангажименти и да му отделят поне малко време. 

Но денят ще свърши. Борбата за насъщния отново ще спука цветните балони на празника.  

И родителите ще се прибират късно вечер, смазани от умора, без да имат нито сила, нито възможност да отделят време на децата си. А те, невинните жертви на грубата реалност, ще страдат от липсата на внимание. Самотните ни деца.  

Идете в провинцията. Вижте колко училища се закриват. Вижте обезлюдените села. Някога, където е ехтял детски глъч, днес се разхожда само вятърът. 

И какво правим ние, за да ги има децата ни. Все по-малко българчета се раждат. Семействата се страхуват да имат деца. Мога ли да осигуря нормален начин на живот, се кахъреше мой приятел, който след дълги колебания се реши на едно дете. 

Цената на нормалния начин на живот е много повече от осемчасов работен ден. Работа на повече от едно място. Или работа в чужбина, далеч от семейството. И отношенията се изразяват в изпратения навреме банков превод.

На това ли му викате нормален живот? Така е, навсякъде е така, ме убеждават живели в Западна Европа, в САЩ. И какво ме топли това "навсякъде"? 

Малкото млади хора, вече пораснали деца, желаят да напуснат страната и да търсят спасение другаде. Прогонени от мафиотската ни държава, в която властват корупция, алчност, егоизъм и лицемерие.

Ще го намерят ли? Гадно е там, но по ми харесва, каза тъжно една моя бивша ученичка, която учи там. И няма намерение да се връща.

Щом там е гадно, но е по-добре, колко още по-гадно трябва да е у нас, а? 

Там нашите деца ще създадат своите семейства.  Ако успеят, защото джендър идеологията, твърде агресивно насаждана под формата на мнима толерантност, отрича традиционното семейство. 

А в някои страни деца биват отнемани за най-малкото нещо.

И къде е тогава тук 1 юни? 

А може би именно това е денят, в който ще се решим да променим живота на децата ни. Осъзнавайки, че най-голямата ценност не са парите и вещите, които трупаме, а именно те, нашите деца.

Едрият бизнес свали шефа на НЕК

автор:Дума

visibility 31

/ брой: 116

Дончев праща шпиони в администрацията

автор:Дума

visibility 28

/ брой: 116

Турция иска да намали зависимостта си от долара

visibility 27

/ брой: 116

Техеран се държи твърдо в битките си с Тръмп

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 116

Тръмп иска втори мандат

автор:Дума

visibility 27

/ брой: 116

Испанка оглави групата на социалистите в Европарламента

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 116

Герой на света - наци № 1 на САЩ

автор:Христо Георгиев

visibility 20

/ брой: 116

Сагата с язовирите продължава

автор:Ростислава Иванова

visibility 15

/ брой: 116

Поредната "случка" с журналист

visibility 20

/ брой: 116

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ