07 Декември 2019събота08:00 ч.

Галина Георгиева влезе в СЕМ

Делян Пеевски превзе и СЕМ, предупреди левицата

/ брой: 136

автор:Юлия Кулинска

visibility 591

Делян Пеевски превзе и СЕМ, ДПС и ГЕРБ отново проявиха своята коалиция и настаниха в СЕМ кандидат, удобен за Пеевски. Така говорителят на ПГ "БСП за България" Александър Симов коментира решението на управляващото мнозинство да подкрепи предложената от Вежди Рашидов Галина Георгиева за член на регулаторния орган от квотата на НС. Бакалавърката по икономика от УНСС получи подкрепата на 94 депутати, против бяха 57, а 24 се въздържаха. Номинираната от БСП Ия Петкова-Гурбалова бе подкрепена от левицата и от ОП, но получи само 84 гласа и остана втора.

Изборът на нов член се наложи поради изтичане на мандата на Иво Атанасов, който е член на СЕМ от 17 юли 2013 г. Съгласно Закона за радиото и телевизията медийният регулатор се състои от петима членове, от които трима се избират от НС и двама се назначават от президента.

Симов припомни, че Атанасов е бил единственият представител на опозицията в съвета и е човекът, който е имал различен глас и авторитет. "В момента сложиха удобна марионетка, която ще изпълнява точно това, което й кажат. Т.е. политическите андроиди в СЕМ се увеличават с още един и гласуванията ще стават все по-единодушни. Цензурата тържествува напълно", предупреди Симов. Той уточни, че в такива органи трябва да се цени различното мнение. Видяхме при последното избиране на шеф на БНТ какви различни концепции бяха представени, но се знаеше предварително, че Кошлуков ще стане директор, обясни Симов. Той е гласувал против Георгиева не защото се съмнява в нейните качества, а заради тенденцията да се смазва всяко различно мнение във всеки държавен орган.

Бедност заплашва развития свят

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 235

Национална стачка блокира Франция

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 235

Алпите били база за руския шпионаж в Европа

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 235

Кратки новини

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 235

Боко ТВ

автор:Велислава Дърева

visibility 730

/ брой: 235

В България се имитира борба срещу корупцията

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 235

Животът на един "шпионин"

visibility 340

/ брой: 235

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ