20 Февруари 2019сряда03:56 ч.

Делагацията на БСП ще гласува за трети мандат на Станишев начело на ПЕС

автор:Дума

visibility 659

Ние сме в Лисабон, за да подкрепим Сергей Станишев за неговия трети мандат. Това е едно уникално постижение за България и цялата делегация на БСП с радост ще гласуваме, заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев в Лисабон. Делегация на БСП е в португалскат столица за Конгреса на ПЕС. Добрев подчерта, че често се внушава, че БСП е лидерска партия. В случая, тук сме десет човека, двама зам.-председатели, които изразяваме подкрепата на конгреса, на българските социалисти. Относно документите, надяваме се нашите европейски партньори да оценят това, че има решение на Конституционния съд, с което не приемаме Истанбулската конвенция, каза още Кирил Добрев.

Делегацията на БСП няма да подкрепи резолюцията, свързана с ратификацията на Истанбулската конвенция, коментира от своя страна зам.-председателят на партията Деница Златева. Тя припомни, че още по време на подготовка на резолюциите, БСП много ясно и категорично, позовавайки се на устава на ПЕС, е декларирала, че не може да подкрепи текстовете в резолюциите, които касаят призоваване към ратификация на Истанбулската конвенция. По думите й двете писма са депозирани в секретариата на ПЕС и ще бъдат отразени при обсъждане на резолюциите. Златева подчерта, че са спазени всички уставни изисквания, като се придържат към позицията, която е приета и на Национален съвет, и позицията на КС. Тя посочи, че и други партии - членки на ПЕС са изразили резерви по обсъжданите резолюции. Има процедура, която също е спазена и партиите предварително декларират по кои теми да не се чувстват обвързани с взетите решения на Конгреса, каза още зам.-председателят на БСП. Според нея в едно семейство, в което има 34 партии и организации, е нормално и резонно да има различия. Важното е, че основни теми като борбата с неравенството, заетост, младежка заетост, нямаме никакви различия, допълни тя.

Златева уточни, че БСП има десет пълноправни гласа за участие в прекия избор за председател и десетте единодушно ще бъдат дадени за Сергей Станишев. Убедени сме, че той ще има успешен трети мандат и за нас е гордост, че председател на ПЕС е член на БСП и бивш председател на партията, коментира Деница Златева.

Парламентът е пред разпад

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 35

България се поклони пред Левски

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 35

29 тона отрови са изхвърлени край гара Яна

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 35

Американски мита върху европейския автомобилен внос

автор:Дума

visibility 57

Очаквано Караиванова си тръгва от КФН

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 35

БДЖ пуска в движение ремонтирани вагони

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 35

Меркел разтревожена от натиска на САЩ

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 35

Шестнадесет щата съдят Тръмп

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 35

ЕС: Ще позволим отлагане на "Брекзит"

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 35

МПЦ поиска автокефалност

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 35

Картел или контрабанда - изберете сами

автор:Евгени Гаврилов

visibility 125

/ брой: 35

"OBUVKI.BG"

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 60

/ брой: 35