20 Юни 2019четвъртък16:14 ч.

Дела в мръсно сиво

/ брой: 201

автор:Велиана Христова

visibility 1033

ГЕРБ изхвърли от поста му поредния училищен директор - този път и бивш зам.-министър Кирчо Атанасов, човека, създал световноизвестно българско училище и световни златни медалисти. Пенсионира го незаконно и преждевременно. Въпросът обаче не е толкова за него, не е само за него. Колко кадърен народ бе прокуден от работа само защото не пасва на цвета на акъла на поредните управляващи. Политическите прокуди и политическите назначения не са от вчера. Гений да е - вън, щом е чужд. Магаре да е - наше да е.
Защо в България нищо не върви? Защо погубихме построена държава и я превърнахме в материална и интелектуална пустиня? Дали не е, защото навред по ръководните места, от които зависи какво и как да се прави, следите на гениите отдавна са изстинали и на тяхно място масово реват магарета? Колко хора, отдали здраве и живот на делото си, напуснаха обидени и работата, че и страната си?
Добре - притискаш, тормозиш, гониш свестни хора и професионалисти. Обиковено го правиш в нарушение на закона, ама закон у нас кой ти гледа. Но имай малко срама, направи го поне по човешките закони. Какво значи да пенсионираш и уволняваш с устата на дребни чиновници, по телефона, хора, които са градили десетилетия тази страна и са й дали - заводи, плодни полета, отлични ученици, можещи специалисти, научни лаборатории на световно ниво, спасени от болести стотици хора. Кой си ти, че като си стъпил вчера случайно на по-високо, днес си присвояваш правото да загърбиш човешката етика и морал, да обиждаш българи и блестящи специалисти, които са Строители с главна буква? Защото си мислиш, че хората няма да разберат, че си Рушител? Защото си вярваш, че министерската власт оцветява мозъка в искрящо сребристо? Уви. Накрая лъсва само едно мръсно сиво. И цяла България е потопена в него.  

Новият дълг е заради сделката за F-16?

автор:Дума

visibility 41

Герой на света - наци № 1 на САЩ

автор:Христо Георгиев

visibility 492

/ брой: 116

Сагата с язовирите продължава

автор:Ростислава Иванова

visibility 265

/ брой: 116

Поредната "случка" с журналист

visibility 242

/ брой: 116

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ