19 Септември 2019четвъртък07:19 ч.

Дела в мръсно сиво

/ брой: 201

автор:Велиана Христова

visibility 1111

ГЕРБ изхвърли от поста му поредния училищен директор - този път и бивш зам.-министър Кирчо Атанасов, човека, създал световноизвестно българско училище и световни златни медалисти. Пенсионира го незаконно и преждевременно. Въпросът обаче не е толкова за него, не е само за него. Колко кадърен народ бе прокуден от работа само защото не пасва на цвета на акъла на поредните управляващи. Политическите прокуди и политическите назначения не са от вчера. Гений да е - вън, щом е чужд. Магаре да е - наше да е.
Защо в България нищо не върви? Защо погубихме построена държава и я превърнахме в материална и интелектуална пустиня? Дали не е, защото навред по ръководните места, от които зависи какво и как да се прави, следите на гениите отдавна са изстинали и на тяхно място масово реват магарета? Колко хора, отдали здраве и живот на делото си, напуснаха обидени и работата, че и страната си?
Добре - притискаш, тормозиш, гониш свестни хора и професионалисти. Обиковено го правиш в нарушение на закона, ама закон у нас кой ти гледа. Но имай малко срама, направи го поне по човешките закони. Какво значи да пенсионираш и уволняваш с устата на дребни чиновници, по телефона, хора, които са градили десетилетия тази страна и са й дали - заводи, плодни полета, отлични ученици, можещи специалисти, научни лаборатории на световно ниво, спасени от болести стотици хора. Кой си ти, че като си стъпил вчера случайно на по-високо, днес си присвояваш правото да загърбиш човешката етика и морал, да обиждаш българи и блестящи специалисти, които са Строители с главна буква? Защото си мислиш, че хората няма да разберат, че си Рушител? Защото си вярваш, че министерската власт оцветява мозъка в искрящо сребристо? Уви. Накрая лъсва само едно мръсно сиво. И цяла България е потопена в него.  

БСП поиска: Без споразумения при тежки престъпления

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 180

15 882 подписа за промени в НПК внесе БСП в парламента

автор:Юлия Кулинска

visibility 67

/ брой: 180

Тристранката прие да отпаднат специалистите от ТЕЛК

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 180

Неодобрението към правителството скача над 50%

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 180

Гроздоберът подрани заради климатичните промени

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 180

3,1% е реалният икономически ръст през 2018 г.

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 180

Банките ще отделят 0,5% от кредитите като буфер от октомври

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 180

Обсъждат международен консорциум за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 180

Стачка на морския транспорт в Гърция

автор:Дума

visibility 0

Саудитска Арабия обвини Иран за атаката с дронове

автор:Дума

visibility 90

САЩ предлагат на ЕС общ проект за Украйна

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 180

Датата

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 180

Поети с белезници

автор:Лозан Такев

visibility 40

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ