12 Ноември 2024вторник21:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване в следващите дни, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Нови снеговалежи и в по-ниските части от страната се очакват през нощта срещу четвъртък, в четвъртък и през нощта срещу петък. Има повишена вероятност за значителни валежи и за образуване на снежна покривка над 10 - 15 cм в Предбалкана, Лудогорието и по проходите в Стара планина. В петък валежите ще спират, най-късно в Източна България. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване в следващите дни, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Нови снеговалежи и в по-ниските части от страната се очакват през нощта срещу четвъртък, в четвъртък и през нощта срещу петък. Има повишена вероятност за значителни валежи и за образуване на снежна покривка над 10 - 15 cм в Предбалкана, Лудогорието и по проходите в Стара планина. В петък валежите ще спират, най-късно в Източна България.

Държавното "Ел Би Булгарикум" сваля цени с 30%

/ брой: 36

автор:Дума

visibility 1475

Държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" обяви, че ще намали цените на продуктите си с 30%. Намалението важи само за фирмените магазини, а не за продуктите на марката, които се предлагат в цялата търговска мрежа. Компанията обаче няма обекти в цялата страна, а само в София и един във Видин.

Най-голямо ще е намалението при сирената и кашкавалите - с 30%, по-скромно - за млеката. Със заповед на изпълнителния директор Николай Маринов от 20 февруари 2023 г. цените на млеката са по-ниски с между 5 и 10%. Цените на кашкавала и сирената намаляват с над 30%, пише в съобщението. От компанията заявяват, че "новите цени са свързани с промяна на цените на суровините и материалите".

От сайта на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата се вижда, че за изминалата седмица кашкавалът е поевтинял с около 20 ст. и цената му за 17 февруари, откогато са последните данни, е 18,20 лв. за килограм. При сиренето през последната седмица дори се отчита леко повишение, като на 6 февруари то е струвало 11,50 лв., а на 17-и цената вече е 11,63 лв.

В България производителите не продават под себестойност, т.е. държавното "Ел Би Булгарикум" ще се лиши от 30% печалба от сиренето и кашкавала, продавани във фирмените магазини. Очевидно тази печалба ще продължи да се начислява от частните вериги, които разпространяват продуктите.

Българинът готов да похарчи средно 531 лв. на Черния петък

автор:Дума

visibility 713

/ брой: 216

Индустрията ни с първия ръст от 20 месеца

автор:Дума

visibility 843

/ брой: 216

Бюджет с 3% дефицит и пакет от мерки ще внесе служебната власт

автор:Дума

visibility 946

/ брой: 216

Над 17% от работещите в ЕС са били с временни договори

автор:Дума

visibility 724

/ брой: 216

Кремъл отрече за разговор Тръмп-Путин

автор:Дума

visibility 828

/ брой: 216

В РСМ очакват скоро промени в конституцията

автор:Дума

visibility 942

/ брой: 216

Вотът на доверие към Шолц преди Коледа

автор:Дума

visibility 815

/ брой: 216

Преходният съвет на Хаити уволни премиера

автор:Дума

visibility 781

/ брой: 216

Изолация и безсилие

автор:Александър Симов

visibility 695

/ брой: 216

Да направим крачка назад, за да вървим три напред като общество

автор:Дума

visibility 980

/ брой: 216

България се нуждае от връщане на държавността

автор:Дума

visibility 791

/ брой: 216

Време е Борисов и Пеевски да бъдат изолирани от властта

автор:Дума

visibility 945

/ брой: 216

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ