05 Юни 2020петък01:05 ч.

сн.Емилия Костадинова

Държавният глава сне доверието си от правителството

Това управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация, категоричен бе Румен Радев

/ брой: 24

автор:Павлета Давидова

visibility 793

Президентът Румен Радев свали доверието си от правителството, тъй като то не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в управлението на всички нива. Липсата на воля за реформи и за борба с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала доведоха България до парализа на цели обществени системи и институции без аналог в историята на българския преход, категоричен бе Радев. Той посочи и проблемите с безводието, боклуците и скандалите около реформата с валутния борд.

"Законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността и неравенството се задълбочават", заяви той, с което вбеси Бойко Борисов. Премиерът се оплака, че Радев се опитвал да отклони вниманието от себе си и си търсел враг. 

В извънредно обръщение към народа президентът припомни, че вече 3 години призовава кабинета да работи отговорно и ефективно в интерес на българските граждани. "Не го правя като политически опонент, а като държавен глава, с мисъл и грижа за бъдещето на България. За съжаление това не се сбъдва. Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това трябва да се сложи край", обяви Радев. Според него правителството не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в управлението на всички нива. 

Липсата на воля за реформи и за борба с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала доведоха България до парализа на цели обществени системи и институции без аналог в историята на българския преход, категоричен бе Радев. Той припомни, че населени места са оставени без вода, а кабинетът отказва да поеме политическа отговорност. Възмущение у него предизвиква и фактът, че чужди медии и институции са осветлили разхвърлянето и горенето на чужди боклуци в наши централи, което трови въздуха и природата ни. България не е бунище и никой няма право да залага здравето на българите, за да извличат печалба шепа бизнесмени с държавни протекции, категоричен бе президентът. Той посочи, че правителството тихомълком прокарва реформа на валутния борд, без да даде нужните обяснения на народа.

"Законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността и неравенството се задълбочават. Търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване. Институции, призвани да бъдат независими и да отстояват закона, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта. Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи", изброи държавният глава.

Радев уточни, че делението не е между леви и десни, столица и провинция, а между порочната власт и милионите почтени българи. "В борбата за отстояването на нашите права аз съм редом с вас. Бъдещето на България е на свободна, европейска страна, в която гражданите не се страхуват от репресиите, а се уповават на закона и морала. Това е бъдещето на смелите и достойните българи! На младите и просветените, на възрастните, честните и отрудените, на всички, които ще възродим отечеството. Да се обединим за справедливостта и държавността. За доброто на България", завърши речта си държавният глава.

Ново огнище на COVID-19 в Сърница

автор:Дума

visibility 6

От КЕВР заговориха за по-евтино парно

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 105

Забраняват игралните зали извън курортите от 2026 г.

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 105

НСИ отчете най-ниския ръст на икономиката от 5 години

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 105

НАП няма да запечатва обекти за малки нарушения

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 105

Германия подпомага икономиката със 130 млрд. евро

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 105

Протестите в САЩ стават по-мирни

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 105

Путин гневен заради екокатастрофа

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 105

Датата

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 675

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ