04 Април 2020събота15:31 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Няколко думи

Дамга

/ брой: 28

автор:Ева Костова

visibility 593

През 21 век в развита европейска държава няма утвърдени, но ефективни и евтини лекарства за епилепсия, даже за спешни случаи. Тази държава, в която от доказаната от години болест страдат около 70 000 души, е България. 

Около 50% от епилепсиите започват до 10-годишна възраст, а общо 75% - до 20 г. Над 70% са абсолютно лечими при успешно проведена терапия. Заболяването иска дълъг прием на медикаменти. Но за това държавата не дава и пет пари. В страната на абсурдите клиничната пътека за епилепсия е два пъти по-евтина от тази за... диария. Лекарства има, ако родителите успеят да ги осигурят сами. Нещо, което кара един доктор да каже откровено: аз стимулирам контрабандата на лекарствени средства през граница! Трябва да наруша закона, за да помогна на дете със стотици пристъпи на ден. Тези деца и техните родители са наказани от съдбата, но могат да водят пълноценен живот. За тях обаче липсват и професионални училища или паралелки, те са проблем за цялото образование. А над 70% имат всички шансове да бъдат утрешните професори, академици. Но дори и завършилите образование не могат да си намерят работа, ако кажат, че имат епилепсия. 

Дамгата остава за цял живот у без вина виновните болни. Държавата първа ги обрича на това. 

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 457

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 888

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 668

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 408

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 294

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ