14 Април 2021сряда01:01 ч.

Дали пък да не се гръмна...

/ брой: 268

автор:Таня Джаджева

visibility 1214

Разлиствам вестници. Не мога внятно да обясня защо го върша. Сигурно от мазохизъм.
На първата страница на единия близнак чета "компании, които плащат високи заплати, ще вземат обратно осигуровки". На първата страница на другия близнак пише тлъсто "Сивият бизнес крие 500 млн. лв. осигуровки". Не зацепвам дали тоя бизнес са ония компании и що му дават да ги взима обратно осигуровките, като така и така ги крие. Може и да не ги зацепвам тия тайнства, обаче ми просветва, че таткото на горното котило е некъв адски бизнесмен... Толкова адски, че си има не само кули близнаци, но и вестници близнаци.
На една първа страница пише "И Тотю Младенов прегърна пенсионната реформа". Как я е прегърнал, бе аланкоолу, като излъчва и сее наоколо си тоз човечец такава зверска депресия и отчаяние. Дано поне е намерил най-сетне на чие рамо безутешно да се разридае... Която надежда потвърждава за малко друга първа страница, която ме уведомява "Тотю с оставка в джоба". Обаче надниквам в интернет и фрас, последното безстрастно уведомление е разбито на пух и прах от достойното за Филип Тотю по смелост вчерашно изявление на наш Тотя "прецених, че е безотговорно в този момент да си дам оставката, защото е по-важно да запазим социалния мир, който касае не само мен, но и цялата държава". От което проумявам, че депресантското излъчване на съсипан от всеобщото неразбиране мъченик най-сетне е намерило кармичното си оправдание. Социалният мир зависел от него, зер. Не само от него, но И от него.
От една първа страница научавам, че "Дянков върши престъпления към българите". Приемам констатацията с необходимия скептицизъм с оглед всеизвестното специфично отношение на съдебната система към тълкуването на доказателствата. Скептицизмът ми намира потвърждение почти на мига, само след няколко разлистени страници на друг вестник. Насреща ми се блещи Божидар Димитров, според когото "Дянков заслужава паметник". На, да ви видя сега, аз казах ли ви, че на съдебната система вяра йок!! Правилно я подпука Tzv.Tzv. Ма така я подпука, че ще я довърши. Оня ден такъв го сервира и на адвокатите, направо главите им отнесе навръх Деня на българската адвокатура. Безумен бил, смехотворен бил, неук бил - и какво от това? Написаха му на Tzv. един толкова засукан отговор, че трябваше да го разпространят писмено, щото как да го произнесе човекът - "намирам изразената позиция като неотменимо демократично право. Днес - в 2011 г. всеки има право да говори свободно и необезпокоявано..." Е, как да го произнесе, не му е в стила някак. В това време просветеният Игнатов оня ден вика, че БАН направили вече добра реформа и той я одобрява, ама пари няма, пък вчера по БНТ обратното - нямало реформа. С което намеква, че Дянков пак отказва да даде 5 милиона.  
И понеже дори и след всичко това инстинктът ми за самосъхранение продължава да не се обажда, продължавам с разлистването. Става страшно. От лявата страница Аснар показва среден пръст. Цялото нещо се казва "Триумф на десните в Испания", обаче според вътрешно заглавие "Рахой е твърде безличен лидер". А някой да ме светне как бе, по дяволите, го е обрал тоя триумф, щом е безличен?!! Покъртена от средния пръст, мърдам взор на дясната - там некви странни хора протестират дибидюз. Ма дибидюз ви казвам.
Като не изглеждат особено естетически изискани, последната ни надежда е да са поне чистички. Като новата министърка, дето веднага я кръстиха малко плагиатски Mrs. Clean. И малко прибързано комай. 500 бона щипнали гравитиращи около пустата "Прозрачност" консултантски фирми. Ма направо рога и копита ви казвам, Остап Бендер да ходи да се снима някъде.
Прегледът на печата завършва тъжно със спортната страница. И как не, щом "Сродяват Бербо с цар на сапунките". Плейбойка мексиканка "хвърлила око на Митко", та "Елена да внимава". Мъкаааа!!!!!
Не мога да обясня защо разлиствам вестници. Дали пък да не се гръмна? Че да ми олекне.

Президентът веднага свика парламента

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 72

Започна чистка в ГЕРБ след изборния провал

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 72

БСП продължава кампанията "Солидарен Великден"

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Брюксел предлага лекарства и храна без ДДС

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 72

С парите от летището ще пълнят бюджетната дупка

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Eвропейци искат забрана на бензинови и дизелови коли

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 72

Визов режим за ЕС застрашава Македония

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 72

Политически скандал за бъдещето на Балканите

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 72

В търсене на формула

автор:Валентин Георгиев

visibility 92

/ брой: 72

В очакване на гонга за матурите

автор:Деси Велева

visibility 86

/ брой: 72

Спомен за Борис Семерджиев

автор:Емил Янев

visibility 83

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ