30 Юни 2022четвъртък22:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще е предимно слънчево. Ще е топло, на места горещо. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36°, в София - около 31°. Днес ще е предимно слънчево. Ще е топло, на места горещо. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36°, в София - около 31°.

Акценти

Да спрем катастрофалното падение!

Доволни ли сте от това, в което превърнаха България?

/ брой: 211

автор:Петра Ташева

visibility 10

Като започна промяната, често чувах, че отдавна било време да не бъдем всички еднакво равни, т.е. да не сме еднакво бедни! Тези, които проповядваха тази теория и подскачаха по митингите, дали са доволни, че дойде времето да станем почти всички много бедни, нещастни, а държавата ни да се превърне в задния двор на Европа, а може би и на света?

Имаше много кривици във времето на "соца", но все пак трябва да признаем какви положителни неща остави това време. Защо веднага и с готовност се отказахме от основните предимства на предишния строй? Защо не използвахме здравата база, която да надграждаме, да променяме, като я усъвършенстваме и подобряваме? Защо разрушихме до основи създаденото с общи усилия? Защо унищожихме строеното от дедите и бащите ни? Защо се отказахме от ентусиазираната трудова дейност на няколко поколения честни и самоотвержени българи? Защо не запазихме добрата си образователна система, с която се нареждахме на едно от водещите места в света? Защо се отказахме от безплатната медицинска помощ и превърнахме здравето в търговска стока? Защо културата ни, прославила България в цял свят, отиде "на кино" и сега крее и едва живее? Защо препълнихме столицата и няколкото големи града в страната ни с народ и жилища, а обезлюдихме китните си села? Защо си унищожихме селското стопанство, което хранеше не само нас, а и част от света? Защо, защо? Толкова много въпроси и няма кой да ти отговори. Те са все към онези, които създадоха у нас хаоса и катастрофалното падение на хубавата ни родина, на скъпото ни отечество! 

Е, да попитам онези, които жадуваха "да не бъдем толкова равни", как се чувстват днес? Доволни ли са, че само една десета от българите, или даже по-малко, са богати? Че имат приказни хасиенди с басейни, че се хранят с екзотични храни и ястия от цял свят, че пътуват със собствени самолети и яхти, че са част от богатите в света? А как тези новобогаташи постигнаха благата си? Колко от тях ги заслужават? Колко от тях окрадоха народа ни? Има ли осъдени, има ли върнато от незаконното богатство? Всеки ден у нас се съобщава колко милиони са изчезнали от хазната, но няма нито един осъден, няма ни един, който да е върнал откраднатото.

Вярно е, че има и българи, които успяха в новото време със собствени усилия, с много трудности, с лични знания и заслуги да създадат приличен живот за себе си и за своите близки, но те са голямото "малцинство" у нас.

Вижте повечето от хората, които се наредиха в редицата на богатите. Те с какво спечелиха и заслужиха богатствата си? С това, че са умни, знаещи, можещи и работливи, честни и почтени?  Напротив - повечето са от хората, които в предишното време са били най-низвергнати, защото нито са учили, нито са били интелигентни, нито са се трудили. Те само са били жадни за власт, пари и са завиждали за благините на заслужилите с труда си честни хора. След промяната у нас започна да се налага друг морал - "Стани да седна аз!, "И аз искам да имам, но не искам да работя!", "Не съм учил, но знам да бия и да побеждавам със сила!", "Защо са ми науката и знанието, като имам юмруци?!"

Доволни ли сте вие, "борци за демокрация и равенство", че дойде времето, когато се краде толкова много материална и интелектуална собственост? Доволни ли сте, че няма защита на авторските права на многото (въпреки всякаквите кризи) български талантливи хора? Доволни ли сте, че толкова честни интелектуалци работят без всякакви хонорари и заплащания във вестници, списания и в други медии у нас? Защото парите на държавата изтичат незаконно в нечии джобове. Защото ние непрекъснато сме в скъпо платени избори и се спонсорират само политиците, които ни докараха до този хал. Вместо да се спонсорират науката, книгите, изданията, доказали високите си качества; вместо да се подпомага културата, която ни образова и ни доставя истинска духовност и наслада, сега се налагат чалгата, простотията и кражбата.

Преди да се изправим пред машините за гласуване, да помислим по тези важни за всички ни въпроси! Може и пък и да допринесем за истинската промяна!

 

 

Освен Русия, НАТО насочва усилия и срещу Китай

автор:Дума

visibility 310

Шпиономанията като русофобия

автор:Боян Бойчев

visibility 111

/ брой: 125

Едно голямо нищо

автор:Деси Велева

visibility 78

/ брой: 125

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ