20 Февруари 2020четвъртък00:00 ч.

ИСКАМ ДУМАТА

Аналогии

Да крадат, важното е да Му служат

Няма закон за корупцията, това, което има, е имитация

/ брой: 16

автор:Дума

visibility 1041

Саид бей, първи секретар на султан Абдул Хамид (Червения, Кървавия), му докладва, че високопоставени служители крадат много, разграбват империята.

- Да крадат - отговорил султанът, който е и халиф - важното е да ми служат!

От време на време султанът отсичал някоя глава и вземал краденото. В България не секат глави, защото тези, които са призвани да секат глави, са в първите редици на разните кумгейтовци, апартаментгейтовци. Най-високопоставеният Цв.Цв. беше съден, осъждан за някакви си апартаменти, та се наложи, преди да потърси адвокатската помощ на чужд професор и на школувани защитници от опитни адвокати, защитаващи главно криминални типове.

Сега крадат по новооткрит, демократичен начин (начини и форми). Променя се и формулата: да крадат, щом го правят с демократичната помощ на герберската мафия и в името на герберската кауза.

Ново проявление получи и народната поговорка: "Крадецът вика: Дръжте крадеца!" Събира стари политически трохи, за да спре пълзящата диктатура. Няма я оная ГЕРБ от първите за нея избори. Колкото повече отминава времето на гербаджиите, толкова повече се засилва демагогията им, подплатена с "бели пари за черни дни".

Няма закон за корупцията, това, което има, е имитация. Само че корупцията не е имитация - тя е зловещо явление. Политическият фронт, създаден от люспи и трохи, не предвещава нищо добро. Политическите патерици от типа на омаскарените патриоти се изнасят и дават път на нови корупционни сили, чувствително огладнели от липсата на държавна софра. Видната европейска и геополитична полуграмотна личност оглави дьонметата и продаде македонските българи, подпомогнат от родолюбивите (извинете!) дьонмета, оглавяващи ВМРО.

Лазар Лазаров Мастагарков,
Пловдив

БСП настоява за по-голям контрол върху бизнеса с отпадъци

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 35

Камионите и автобусите ще плащат за само 3 хил. км пътища

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 35

Увеличиха се държавите срещу пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 35

Прокуратурата поиска от КЕВР проверка на цялата ВиК мрежа

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 35

Ердоган се закани с операция в Идлиб

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 35

Силите на Хафтар обстреляха кораб с оръжие в Триполи

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 35

Eвросъюзът създава единен пазар на данни

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 35

Наричате ги бандити, а те са светци...

автор:Христо Георгиев

visibility 197

/ брой: 35

Езиковото измерение на упадъка

автор:Любомир Калев

visibility 116

/ брой: 35

Датата

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 35

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ