30 Ноември 2023четвъртък09:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Да има референдум за ПРО!

/ брой: 268

автор:Дума

visibility 1603


До
Г-н Георги Първанов,
президент на Република България

Г-жа Цецка Цачева,
председател на Народното събрание на Република България

Г-н Бойко Борисов,
министър-председател на Република България


ОБРЪЩЕНИЕ

Ние, представителите на български неправителствени организации и политически партии, посрещаме с тревога и безпокойство обсъжданата вероятност за разполагането на елементи на противоракетна отбрана (ПРО) на НАТО или отделни страни членки на НАТО на територията на нашата страна.
Убедени сме, че този въпрос е от изключителна важност за националната ни сигурност и следва да бъде предмет на широко обществено и институционално обсъждане, при пълна прозрачност в съответствие с Конституцията на Република България.
Като неправителствени организации и политически партии заявяваме своята подкрепа за действията на българското правителство, насочени към укрепване на националната и колективната сигурност в Европа, като това не бива да бъде за сметка на националната сигурност на България.
Поради ключовото значение за националната ни сигурност на евентуалното разполагане на елементи на противоракетна отбрана (ПРО) на НАТО или отделни страни членки на НАТО на територията на нашата страна сме убедени, че по този въпрос следва българският народ да си каже думата чрез референдум.
В тази връзка призоваваме представителите на гражданското общество и широката общественост в България да подкрепят това наше искане, като в страната се организира подписка за референдум по проблема.
Очакваме Вашата подкрепа.

Подписали:
Национално Движение "Русофили" (Николай Малинов), Форум "България-Русия" (Светлана Шаренкова), Славянско дружество в България (акад. Никола Попов), Софийско сдружение на приятелите на Русия "Александър Невски" (Любомир Коларов), Фондация "Устойчиво развитие за България" (Станка Шопова), Сдружение "Найден Геров" на училите и специализирали в Русия и ОНД (Снежана Тодорова), Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД (проф.Захари Захариев), Дружество на русистите в България (доц.Илияна Владова), Централен съвет на БАС (Чавдар Стоименов), Съюз на българските писатели (Николай Петев), Отечествен съюз (Симеон Симеонов), Политическа партия "Нова зора" (Минчо Минчев), Комунистическа партия на България (Александър Паунов), Партия на българските комунисти (Васил Коларов), Съюз на българските комунисти (Костадин Чакъров), Съюз на ветераните от войните в България (Тодор Анастасов), Съюз на българските журналисти (Милен Вълков), Славянска литературна и артистична академия (Елка Няголова), Земеделски съюз "Александър Стамболийски" (Спас Панчев), Български работнически съюз (Венцислав Кърпачев), Българска работническо-селска партия (Найден Найденов), Отечествена партия на труда (Минчо Минчев).

БСП гласува "против" бюджета за 2024 г.

автор:Дума

visibility 335

/ брой: 231

Мрачна прогноза за икономическия растеж

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 231

Лихвите по депозити скочиха двойно

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 231

Партенонът скара Лондон и Атина

автор:Дума

visibility 311

/ брой: 231

Русия с рекорден военен бюджет

автор:Дума

visibility 286

/ брой: 231

14 дни власт в Полша

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 231

Нигер насърчава трафикантите на хора

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 231

Сметки без кръчмар

автор:Нора Стоичкова

visibility 271

/ брой: 231

Болниците в Параграф 22

автор:Аида Паникян

visibility 285

/ брой: 231

МОН ли, що е това?

автор:Юри Михалков

visibility 308

/ брой: 231

Ставайте, българи!

visibility 242

/ брой: 231

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ