05 Декември 2022понеделник20:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще се задържи предимно облачно, на места в низините - с мъгла. Главно в източните райони ще има слаби валежи от дъжд, а на места в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4°С и 9°С, в София 6°С-7°С. Днес ще се задържи предимно облачно, на места в низините - с мъгла. Главно в източните райони ще има слаби валежи от дъжд, а на места в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4°С и 9°С, в София 6°С-7°С.

Да има референдум за ПРО!

/ брой: 268

автор:Дума

visibility 1635


До
Г-н Георги Първанов,
президент на Република България

Г-жа Цецка Цачева,
председател на Народното събрание на Република България

Г-н Бойко Борисов,
министър-председател на Република България


ОБРЪЩЕНИЕ

Ние, представителите на български неправителствени организации и политически партии, посрещаме с тревога и безпокойство обсъжданата вероятност за разполагането на елементи на противоракетна отбрана (ПРО) на НАТО или отделни страни членки на НАТО на територията на нашата страна.
Убедени сме, че този въпрос е от изключителна важност за националната ни сигурност и следва да бъде предмет на широко обществено и институционално обсъждане, при пълна прозрачност в съответствие с Конституцията на Република България.
Като неправителствени организации и политически партии заявяваме своята подкрепа за действията на българското правителство, насочени към укрепване на националната и колективната сигурност в Европа, като това не бива да бъде за сметка на националната сигурност на България.
Поради ключовото значение за националната ни сигурност на евентуалното разполагане на елементи на противоракетна отбрана (ПРО) на НАТО или отделни страни членки на НАТО на територията на нашата страна сме убедени, че по този въпрос следва българският народ да си каже думата чрез референдум.
В тази връзка призоваваме представителите на гражданското общество и широката общественост в България да подкрепят това наше искане, като в страната се организира подписка за референдум по проблема.
Очакваме Вашата подкрепа.

Подписали:
Национално Движение "Русофили" (Николай Малинов), Форум "България-Русия" (Светлана Шаренкова), Славянско дружество в България (акад. Никола Попов), Софийско сдружение на приятелите на Русия "Александър Невски" (Любомир Коларов), Фондация "Устойчиво развитие за България" (Станка Шопова), Сдружение "Найден Геров" на училите и специализирали в Русия и ОНД (Снежана Тодорова), Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД (проф.Захари Захариев), Дружество на русистите в България (доц.Илияна Владова), Централен съвет на БАС (Чавдар Стоименов), Съюз на българските писатели (Николай Петев), Отечествен съюз (Симеон Симеонов), Политическа партия "Нова зора" (Минчо Минчев), Комунистическа партия на България (Александър Паунов), Партия на българските комунисти (Васил Коларов), Съюз на българските комунисти (Костадин Чакъров), Съюз на ветераните от войните в България (Тодор Анастасов), Съюз на българските журналисти (Милен Вълков), Славянска литературна и артистична академия (Елка Няголова), Земеделски съюз "Александър Стамболийски" (Спас Панчев), Български работнически съюз (Венцислав Кърпачев), Българска работническо-селска партия (Найден Найденов), Отечествена партия на труда (Минчо Минчев).

Цените на петрола на световните пазари се повишиха

автор:Дума

visibility

Държавата няма да събере планираните приходи от ДДС

автор:Дума

visibility

/ брой: 236

Григор Сарийски: В Eврозоната разходите са повече от ползите

автор:Дума

visibility

/ брой: 236

БНБ: Предстоят трудни месеци за икономиката

автор:Дума

visibility

/ брой: 236

Наводнения в Южна Италия след проливни дъждове

автор:Дума

visibility

Австрия остава твърдо против България и Румъния в Шенген

автор:Дума

visibility

/ брой: 236

Без "самолетен режим" на телефоните в ЕС

автор:Дума

visibility

/ брой: 236

Грижа ли ви е въобще?

автор:Таня Глухчева

visibility

/ брой: 236

Работа до гроб

автор:Валентин Георгиев

visibility

/ брой: 236

Образованието през 2022 г. - наваксване и липса на реформа

автор:Деси Велева

visibility

/ брой: 236

Защо се пазим от комунизма?*

автор:Димитър Денков

visibility

/ брой: 236

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ