15 Ноември 2019петък08:05 ч.

Портрет

Д-р Веселка Златева: Проблемите на Ботевград чакат решение твърде дълго

Социалните услуги на общината трябва да се разширят, категорична е кандидатката за кмет от БСП

/ брой: 204

автор:Павлета Давидова

visibility 494

Доктор Веселка Златева е кандидатът за кмет на Ботевград от "БСП за България". Посветила се е на лекарската професия, в момента е управител на практика за Първична медицинска помощ. Има специалност по обща медицина и второ висше по здравен мениджмънт. Признава, че партийната дейност е отнела много от свободното й време. Въпреки това е доволна заради възможността да участва активно в обществените процеси. Смята, че така се е научила сама да си изгражда мнение и да отстоява позициите, на които държи. Член е на БСП от 2008 г. Не бих казала, че това е партията на моето семейство, но това е партията, която събира мои съмишленици и много близки хора, категорична е тя.

Веселка Златева държи на подкрепата от околните и се старае да оправдае доверието им. Твърди, че усмивката на пациентите я зарежда и затвърждава увереността й за професионалния избор, който е направила. Затова и влага толкова усилия те да са здрави и доволни.

Хората в Ботевград отдавна знаят, че освен за семейството и лекарската практика, докторката влага много плам и усилия и в партийната дейност, и в обществения живот. Зад гърба си тя има достатъчно опит като общински съветник, което определено би помогнало, ако получи доверието на съгражданите си за кметски мандат. "Искам общината да стане по-привлекателна, искам повече хора да работят тук, да създават семейства и да са щастливи. Мечтая в България да се върнат нашите сънародници от чужбина, всеки да работи според квалификацията си и да има правосъдие и сигурност за всички", обяснява тя. Вероятно точно тези нейни мечти са част от мотивацията й да приеме номинацията на БСП за кмет на община Ботевград. Д-р Златева признава, че дълго е обмисляла предложението. Преодоляла колебанията след голямата партийна подкрепа, която е получила - масови номинации от всички организации в общината. Преди общинската конференция станало ясно, че ботевградчани и жителите на околните села категорично искат кметът, подкрепен от БСП, да е чисто партиен и познат човек. Доверието, което ми гласуваха, и надеждата за добро представяне на изборите са причината да приема номинацията, казва тя.

Задачата, с която са се захванали Златева и екипът й, не е лека. В общината има наболели проблеми, които са трупани с години и чакат своето разрешаване от твърде дълго време. Една от болките на местните е свързана с остарялата водопроводна мрежа, затова и кандидатката за кмет смята, че е наложително системата да бъде поетапно подменена, а неработещите пречиствателни станции отново да минат в активен режим. В плановете й е и разширяване на мрежата от видеонаблюдение, за да се намали престъпността.

Златева планира подобряване на материалната база на училищата. Очаквано, сред приоритетите й са модернизация на общинската болница и привличане на млади лекари и медицински специалисти. Като сърцат лекар тя твърди, че здравето на хората е преди всичко. Болката й е, че реформата в здравеопазването продължава с години и има прекалено много недостатъци. Време е всички граждани да си внасят здравните осигуровки, а не да чакаме да се разболеем и тогава да ги внесем, призовава тя. И напомня, че пациентите трябва да имат повече разбиране към лекарите, а не да ги приемат като даденост. 

Приоритетите си бъдещият кмет изброява, без да се замисля, от което личи, че ги е приела присърце отдавна. Златева иска Ботевград да кандидатства по повече европейски проекти, за да стане още по-красив и привлекателен. Тя и съпартийците й имат конкретни идеи как да се разширят предлаганите от общината социални услуги. По думите й бъдещето на Ботевград е невъзможно, без да се насърчава културният живот и без да се развива туризмът. Повече зелени площи също са сред подобренията, предвидени от БСП. И още един акцент в програмата на д.-р Златева: ефективността в работата на органите на местната власт.

БНБ не допуска отрицателни лихви по депозити на гражданите

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 220

Бизнесът очаква 10 на сто по-малко инвестиции

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 220

Предлагат по-висок акциз за цигарите

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 220

На свободния пазар токът за бита с 30% по-скъп

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 220

Прага иска промени на договора за НАТО

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 220

Ердоган към Тръмп: Готови сме за нова страница със САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 220

Примирие между Израел и палестинци

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 220

Русия призна Анес за временен президент на Боливия

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 220

Пицомани

автор:Евгени Гаврилов

visibility 110

/ брой: 220

Ако...

автор:Лозан Такев

visibility 98

/ брой: 220

Каракачанов иска, ГЕРБ и ВМРО не дават

visibility 141

/ брой: 220

Двама чужденци създават... най-българската картина

автор:Петра Ташева

visibility 88

/ брой: 220

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ