02 Декември 2020сряда14:30 ч.

Човек прекарва по 5 часа на ден с телефон в ръка

/ брой: 223

автор:Дума

visibility 250

Според най-нови статистически данни човек прекарва по 5 часа на ден с телефон в ръка. Реалността показва, че в общи линии хората посягат към мобилни устройства още със събуждането и ги използват, докато заспят.

Смартфонът вече се употребява за всичко - за разговори, за гледане на телевизия, за четене на книги, за изпращане на писма и други пратки, за работно място, за семейни срещи... Но въпреки че сме толкова привързани към телефоните си, все още има някои функции и възможности, за които повечето хора не подозират, но именно заради тях времето с телефон в ръка се увеличава.

Смартфонът може да служи за нивелир например при закачането на картина. С приложението Bubble Level лесно се определя дали пироните са в права линия или не.

Телефонът се превърна и в портфейл. Апликацията MyFin е за всички, които искат да плащат само с едно докосване на екрана, не желаят да ги таксуват излишно за превод на пари или нямат никакво намерение да чакат пред гишето в банката.

Мобилното устройство вече може да командва и осветлението у дома. А също така се превръща и в приятел на пътя, благодарение на удобни приложения, с които се следи не само маршрутът, но и различни "препятствия" по него. Информацията се генерира от други шофьори, които са минали по същия път преди вас. Може да се следи за камери, за случила се катастрофа или забавяне на движението. Ако пък се движите със скорост над позволената, апликацията предупреждава, че трябва да намалите.

Властта се кани да похарчи още 10 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 230

Няма кандидати за летище Пловдив

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 230

Иран готви екзекуция на шведски учен

автор:Дума

visibility 0

Испания ще се възстановява от пандемията до 2023 година

автор:Дума

visibility 158

Гутериш: Нашата планета е счупена

автор:Дума

visibility 126

Меркел се съмнява в евростарта на Скопие

автор:Дума

visibility 414

/ брой: 230

Бойкономика в действие

автор:Евгени Гаврилов

visibility 517

/ брой: 230

Антибългарщината на американската позиция

автор:Юри Михалков

visibility 572

/ брой: 230

Посмъртно за... живота

автор:Лозан Такев

visibility 355

/ брой: 230

Общината да сключи договор с творците

автор:Емил Янев

visibility 200

/ брой: 230

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ