31 Май 2020неделя10:01 ч.

Няколко думи

Чистачът

/ брой: 132

автор:Ростислава Иванова

visibility 1379

Кучетата си лаят, керванът си върви. Това е стратегията на Борисов, която 10 години го държи на власт. Като последния ни тоталитарен лидер и той се научи да се снишава при бури, а в случая с Борисов - при всеки корупционен скандал в партията му. Първо изкарва всички други виновни, а Той винаги е чист и морален съдник. После отвързва торбата с обещанията и започва да приказва всичко, което глухият и сляп народ иска да чуе. Така периодически в последното десетилетие се налагаше да чуваме все същите обещания - за благоденствие, високи доходи, страхотни пътища и магистрали, проспериращи градове и села. Наскоро пък съвсем се изхвърли, че с това ни икономическо темпо и изсветляване на бизнеса сме щели да станем отличниците на Европа през 2023 г. Вервай, народе, вервай! Че кой ти помни у нас повече от три дни какво е казал вождът. Хора, няма как Баце да стане Худини или Духа в лампата, за да изтласка опърпаната ни родина от тинята до върха на европейската пирамида! Може само още да ни закопае.
А след поредния супер гейт с апартаментите на цяла плеяда звездни гербаджии властелинът изкара от ръкава и топ обещанието за справедливост и възмездие. Какво би могло да зарадва повече бедния човек от това да види най-накрая в затвора няколко оядени управници.
Андрешко от Банкя няма синя кръв и се е поучил от грешките на Мария-Антоанета с пастите, разгула и версайския лукс, довели до гилотинирането на монарсите. Той си е научил урока и не иска българска революция. За да си спаси главата, Борисов хвърли на кучетата "най-милите си": Цецо и Цецка! Най-удобните жертви, на които просто им дойде времето. Отдавна им беше вдигнал мерника. И понеже това работи, след евровота Чистачът продължи да обещава, че ще хвърчат още глави - "на лъскави", "самозабравили се" и "номенклатура". Но не това е целта, а да си вдигне рейтинга, от който единствено зависи управлението на клиентелистката му партия.
За всички вече е ясно, че Борисов е не само партията, Той се изживява като държавата. Кралят слънце! Точно поради този факт Чистачът не може да е чист като сълза. Няма как да изчисти партията от производните си гербаджии, формирали морала си по негов образ и подобие. Затова призивът Му да се изберат "най-моралните и етични" хора в комисията на ГЕРБ, която ще разследва провинилите се, е "кауза пердута". Та кой високонравствен и почтен човек би имал нещо общо с престъпната партия на Борисов?! И кой ще ги избере тези високоморални хора? Борисов и обкръжението му ли?
Нелепо и наивно е да се вярва, че от тази "нравствена" пиар акция на вожда ще излезе нещо. Доказателството вече е налице. Етичната комисия е отложена за неясно кога. ГЕРБ ще потупат и тази топка до следващите избори. И народът като всеки друг път ще забрави и за Чистача.

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 1214

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 256

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 638

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1808

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 483

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ