26 Септември 2020събота19:15 ч.

Чиновници крият информация за обществени поръчки

/ брой: 95

автор:Христо Димитров

visibility 1653

В лъжа и укриване на информация по проекти, финансирани със средства от оперативните програми, уличиха общинските чиновници в Стара Загора съветници от левицата.
Според зам.-председателя на групата на БСП инж. Георги Георгиев в продължение на близо две години ръководството на администрацията и кметът от ГЕРБ проф. Светлин Танчев не предоставят конкретни данни за начина, по който се изпълняват проекти, единият от които е за по-добро административно обслужване чрез електронно правителство.
Направихме необходимото, за да получим търсената информация, включително като подадохме заявления и по Закона за достъп до обществената информация, но ни бе отказана под претекст, че имат забрана от управляващия орган на ОПАК при МФ, каза за ДУМА инж. Георгиев.
Междувременно от администрацията са изпратили официален отговор, от който става ясно, че местните чиновници просто лъжат. В писмо, подписано от Моника Димитрова, директор и ръководител на УО на ОПАК, се казва: "Никога не сме възразявали да бъде предоставена информация и никой не е давал подобни указания. Програмата е насочена към укрепване на административния капацитет и едно от основните изисквания е да се гарантира публичност и прозрачност в изпълнение на проектите."
И до момента община Стара Загора не е получила пари по проектите, тепърва ще бъдат извършвани проверки и евентуалното верифициране на документацията. Повече от 6 месеца милионните разходи висят на шията на данъкоплатците и затрудняват нормалното функциониране на ежедневната работа, казва социалистът.
От своя страна лидерът БСП в Стара Загора доц. Бойчо Биволарски обвини и председателя на съветниците Тенко Руканов в поредна лъжа и фалшифициране на протоколи. По този начин се оправдавали харчове за над 10 000 лв. за провеждане на изнесено заседание на старейшините в края на този месец в 4-звезден СПА хотел в Обзор.
 

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 526

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 523

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 1053

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 290

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 545

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ