15 Август 2020събота02:13 ч.

"Пилекадоне"

Четири концерта за малчугани и великани през август

автор:Дума

visibility 337

Цикълът "Концерти за малчугани и великани" - 4 артистични събития, има за цел да приобщи децата към музикалното изкуство и да ги вдъхнови да изучават музикален инструмент. Проектът включва музикална демонстрация под формата на концерт от професионален музикант или състав и беседа с викторина за децата за музикалните инструменти. Детските концерти насърчават още от ранна възраст бъдещото творческо развитие на децата, развиват общата им култура и усет към изкуството.

Четирите концертни събития ще се състоят на открито в лятната сцена "Кино Кабана" в парка на НДК от 11 ч., с вход свободен, сред пъстър артистичен декор.

Първият концерт е на 1 август - Летният танц на "Пилекадоне". Музикална програма "Танцът": танците в инструменталната музика от Шекспир до наши дни. Представяне на цялата група дървени духови инструменти (флейта, обой, кларинет, фагот) и част от медните духови (валдхорна).

Вторият концерт е на 2 август - Вълшебната арфа на Яна Дойнова, гост-музикант Давид Дечев - цигулка. Представяне на различни видове арфи.

Третият концерт е на 15 август - Иоан Латровалиев и Борис Косовски, цигулков проект, с участието на Тина Коилова - виолончело, и Влади Михайлов - виола, контрабас. Представяне на цялата група музикални инструменти от "семейството на цигулката" - щрайховите музикални инструменти  цигулка, виола, виолончело, контрабас.

Четвъртият концерт е на 16 август - Тодор Бозаков и Георги Пармаков, китарен проект. Представяне на всички видове китари - класическа, уестърн, електрическа, бас китара и стиловете музика, които се свирят на китара.

Проектът е част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столичната община за 2020 г. До момента той се е провеждал в няколко издания: "Концерти за малчугани и великани" в ДЦ "Приказен свят" в София; "Концерти за малчугани и великани" като част от "Фамилатлон" в Южния парк в София; "Концерти за малчугани и великани" в рамките на IX Еко фестивал в Казанлък; "Концерти за малчугани и великани" в рамките на Х Еко фестивал в Казанлък.

Домашните ремонти ще намаляват данъците

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 155

Лаптопите най-търсени в кризата

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 155

Българите карат най-старите коли в Европа

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 155

59 на сто от хората правят застраховки по задължение

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 155

Израел възобновява полетите до България

автор:Дума

visibility 152

Франция изпраща военни в Крит

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 155

Помпео с антикитайска обиколка в Европа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 155

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 887

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 616

/ брой: 155

Ива Уорън: Футболът е не само страст, но и работа

автор:Мони Георгиев

visibility 212

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ