10 Юли 2020петък20:06 ч.

Чадъри

/ брой: 22

автор:Евгени Гаврилов

visibility 942

Странна, но в същото време очаквана, верига се оформя при всекидневните скандали около хазарта. Арестуваният настоящ шеф на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев, направил "пълни самопризнания, че е покровителствал бизнеса на Васил Божков". Явно този чадър е бил опънат от доста отдавна. Иначе няма как да бъде проспано ощетяването на държавния бюджет със стотици милиони левове чрез игрите на щастието. Няма как обаче Александър Георгиев да пази с чадър Васил Божков, ако над самия него няма друг чадър, опънат от министъра на финансите например, на чието подчинение е въпросната комисия. 

Той засега се измъква невредим от скандала, но се забеляза лека изнервеност в действията на Владислав Горанов. Може би, за да бъдат заметени следи и прекъснати връзки, Министерството на финансите се забърза да прави структурни промени. Голямата скорост на пожара обаче ги осуети. Според идеите на Горанов занапред хазартът трябваше да се управлява не от комисия, а от държавна агенция. Мотивът - така щяла да се "персонализира отговорността с оглед на законосъобразното вземане на решения". Този "аргумент" обаче поставя друг въпрос. Защо преди три години при приемането на нов устройствен правилник на Министерството на финансите, от него изчезна текстът, че министърът на финансите "следи за спазването на законите по организацията и провеждането на хазартни игри". Отговорът е елементарен, защото над Горанов също има чадър. А на въпроса кой го е разпънал отговорът е още по-елементарен - Той.

Горанов е любимецът. Отношението към финансовия министър е повече от бащинско. Белите на децата лесно се прощават. Чадърът Му помогна на Влади да излезе сух и от много други скандали - с апартамента на кума му, където повелителят на хазната живееше безплатно, и от НАП лийкс, при който изтекоха незаконно личните данни на пет милиона почтени български данъкоплатци. Без чадър Влади трябваше отдавна да е напуснал сградата на ул. "Раковски" 102.

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 130

Турция обяви "Св. София" за джамия

автор:Дума

visibility 89

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 411

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 375

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 1036

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ