20 Октомври 2019неделя20:49 ч.

Capo di tutti capi*

/ брой: 25

автор:Юлия Кулинска

visibility 620

Capo di tutti capi е популярна сицилианска фраза, с която се титулуват мафиотските босове. У нас вече си имаме и държавна институция, която има претенциите да застане в редичката на хората, които крият истинския си деформиран облик. Маската на "глава на всички глави" на последния референдум надяна Централната избирателна комисия, па макар и със семпло нашенско звучене. И то заради прецедента да не обяви навреме каква е била избирателната активност на проведения в неделя национален референдум за бъдещето на ядрената енеретика и проекта "Белене". На всички, които са участвали в изборния процес, па макар и индиректно, е кристално известно, че броят на хората, които са упражнили правото си на вот става ясен най-напред. И е най-категоричен. Затова недоумение будят официалните данни, обявени от ЦИК, че към 17 часа в 25-и избирателен район в София активността е по-висока, отколкото към 19 часа. Е, такъв абсурд не се е случвал досега! Според комисията в късния следобед са отчетени 22,79% , а в следващите два часа тя... намалява до 22,44%. И то, след като уточни, че ще обяви късно активността, защото "се опитва да предотврати всички грешки". Ха, каква ли мистерия се е случила през това време!? Дали пък избирателите не са се върнали и не са си поискали пуснатите бюлетини!? Дали пък някой мафиотски бос не е пуснал мутрите си, които с пистолет, опрян в челата на членовете на СИК, не са обрали урните!? Или пък чак в края на изборния ден е дошла политическата поръчка за намаляване на изборните резултати!? И ЦИК са усетили сладостта, че от тях зависи съдбата на българите и на страната ни!
Подозрително... И не съвсем. Защото в мутренска държава като нашата всичко е възможно и винаги има вакантно място за натегачи, които чакат да изживеят мигове на звездна слава. Или да се изживеят като сapo di tutti capi...


*бос на всички босове, глава на всички глави

 

Синове на кметове се облажили с евтина земя

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 201

Глоба до 15 хил. лв. грози Борисов за незаконна агитация

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 201

Детският дом във Видин става комплексен център

автор:Аида Паникян

visibility 32

/ брой: 201

Гурбетчиите пращат по 3,4 млн. евро на ден

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 201

Половин тон заразена риба стигна до потребителите

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 201

Светът прахосва храна за 400 млрд. долара

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 201

Нарушава се примирието между Анкара и кюрдите

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 201

Джонсън поиска отлагане на Брекзит, но с уловка

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 201

Северна Македония върви към избори

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 201

В Хонконг прилагат Майдана от Киев

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 201

"Зиги-Заги, Ой-Ой-Ой, Адолф Хитлер наш герой!"

автор:Велислава Дърева

visibility 52

/ брой: 201

И ядно тупаме с краче

автор:Константин Иванов

visibility 36

/ брой: 201

Николай Радев: "Златният дъжд" от пари към Пловдив е мит

автор:Павлета Давидова

visibility 35

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ