08 Април 2020сряда15:34 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

От интернет

БУТНИ КЪЩА

Публиката и изявленията на екс-външния министър Надежда Михайлова (Нейнски) и външния министър Николай Младенов

/ брой: 292

автор:Дума

visibility 1534

Anardil 16.12.2010 г.
Нека направим един паралел. След края на франкизма в Испания никому не е хрумвало да отзовава дипломати, служили по времето на генералисимуса.
Краят на макартизма в САЩ по никакъв начин не повлия на кариерите на хората, издигнали се тогава. Освен това задокеанската демокрация не се свенеше да използва всякакви - от учени до главорези - работили преди за нацистка Германия.
След образуването на ФРГ в изграждането на новия Бундесвер участват офицери, служили по времето на Хитлер.
А др. Костов ми говори, че тия нашите десари били работили и сега срещу “братски държави”. Братски?! Другарю Костов, случайно да сме 60-а година? Тогава се говореше с такива понятия. Накъсо - да отзовеш по какъвто и да било предлог 50-60 дипломати на куп неминуемо ще предизвика ако не скандал, то влошаване на отношенията с куп държави.
Нека напомним, че посланици се назначават и отзовават от президента. Като му свърши мандатът, Месията да се кандидатира за поста му. Ще си го изберем и тогава да отзовава и назначава. Не се и съмнявам, че разполага с достойни кадри - Румито Желева, Калинчето, Лъчо Мозъка...

vetov [Златен] 16.12.2010 г
“България беше член на Варшавския договор и службите бяха структурирани по този начин. Да се говори, че агентите са работили за България, е пълна манипулация”, твърди Нейнски.
Брилянтно! Като разширим малко казаното, следва че паметникът на Бенковски е пълна манипулация, щото тоя хаирсъзин е работил против сегашния ни съюзник Турция, а не в интерес на България.

Old_BG 16.12.2010 г.
Аз пък бих направил друг паралел. В края на Втората световна война България воюва на фронта с куп “царски офицери”. Други просто не е имало. Комунистите, вярно, им слагат по едно ЗКПЧ да ги наблюдава, но дори и на война не си позволяват да пратят новоизлюпени псевдоофицерчета, само и само да са СВОИ!
Нали България е била месеци преди това съюзник на фашистка Германия, нали тези царски офицери са се клели в преданост на царя - главният ош беш със същата тази Германия, против която са пратени да стрелят. Е да, изчистили са най-върлите привърженици на фашизма, но когато става дума за професионали, комунистите не са си позволили да правят глупости.
Ми изкопайте нов кладенец и заривайте тогава другия, таз песен сме я пели толкова време! Как да му вервам на Младеновчето, че ей така ще намери 40-50 опитни висши дипломати (от кой джоб ще ги извади) и хей така щял да ги сменя - нямало проблем? Тая опера вече сме я гледали!

Evasion 16.12.2010 г.
Н.Нейнски: “Дипломатите-агенти не са работили за България...”
Щото Н. Нейнски пък си скъса... да работи за България...

popangelov 16.12.2010 г.
Когато става дума за любов към Родината и тази Родина е най-малкото на 1800 години, 50 години комунистически режим е само дребен епизод. Такива дреболии не затъмняват ни за миг ума на желаещия да служи на Родината и неговата служба се оценява само по два критерия - вярност и способности. Това важи с особена сила за разузнаването и дипломацията.
Ако не вярвате, погледнете тази справка:
“Шарл Морис дьо Талейран e френски политик и дипломат. Роден е в много богато аристократично семейство. Името му става синоним на ловкост, хитрост, интелект и безпринципност. Обожаван от някои, мразен от други, той е една от най-известните и влиятелни политически фигури в историята на Франция. Министър на външните работи е на няколко режима: Директорията (1797-1799), Консулството и империята на Наполеон I (1799-1807), царуването на Луи XVIII, Шарл X и Луи-Филип. Начело е на делегацията на Франция на Виенския конгрес през 1814-1815 г. Успява да укрепи позицията на Франция в Европа, става посланик в Лондон (1830-1834) и способства за сформирането на Антанта между двете страни...”
dancheto_67 [Напреднал][178] 16.12.2010 г

Подбра Радко Ханджиев 
 

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 245

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ