05 Юли 2020неделя04:29 ч.

Бутикови герои

/ брой: 259

автор:Братя Ружеви

visibility 2954

Българското качество (нали така бяха определени протестиращите от Калин Янакиев) май е изправено пред философска драма. От два месеца насам качеството се опитва да добие количество, тоест повече от 500 души по улиците, но усилията им пропадат отново и отново като опитите на Бойко Борисов да се държи като нормален парламентарист.
Тогава качеството се ориентира към нова стратегия - тази на бутиковите герои. Вчера по обед в най-голямата аула на СУ имаше цифром и словом точно 6 души. Както е при модата обаче, тези 6 души във вечерните шамански събирания се напъват да говорят от името на всички студенти в страната. Абсолютен карнавал.
Тази ситуация все повече разкрива най-големия дефект на окупацията. Тя не само е нелегитимна, тя е миниатюрна. Свита е до хора, които са узурпирали идеята да представляват цялата прогресивна част на народа. А това вече не е демокрация. Не е и свобода. Това е пълната им противоположност.
Сигурно не ни е работа, но на тези 6 души ще дадем съвет. Революциите се правят освен с крясъци, но и с интелигентност. Например изобщо не е интелигентно край вас да стоят пачки само с в. "Капитал дейли". Освен че е твърде едностранчиво, фактът внушава точно определени връзки на протеста. Сложете и в. ДУМА. Така ще покажете, че сте над идейните и политически противопоставяния и че се борите за моралната победа на широкото гражданско общество.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 441

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 617

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 699

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1274

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ