24 Януари 2019четвъртък08:18 ч.

Бушони

/ брой: 6

автор:Евгени Гаврилов

visibility 406

Гръмна поредният бушон. Шефът на агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов бе привикан на килимчето в МС и му подадоха оставката. Той дойде от строителния бизнес и вероятно държавният пост му бе поверен като някакъв вид награда. Избухна скандалът с електронните винетки, но той бе толкова мащабен, че първите три предпазителя, които изгоряха миналата седмица, явно не бяха достатъчни. 

В края на миналата седмица Борисов уволни други двама души от ръководството на АПИ и един от съветниците на регионалния министър. Та дойде ред на малко по-големия началник, за да бъдат спасени още по-големите. Проблемът в случая е, че цялото управление на държавата е по системата "бушон". За да оцелееш в нея, трябва да станеш придворен ординарец или шут от свитата Му. Примери дал Господ. След катастрофата край Своге трима министри бяха накарани да "поемат политическата отговорност" за трагедията. Те така я поеха, че се уредиха на по-хубави служби. Николай Нанков от министър се върна в МРРБ като заместник по волята на Бащицата и с аргумента, че много разбирал от тол системи. След провала някой трябваше да опере пешкира и това се падна на Глосов, въпреки че вината на Нанков, пък и на Томислав Дончев, отговарящ за е-управлението, е далеч по-голяма. Чудно какво би станало, ако винетният скандал бе сътворен от любимката Му Лили Павлова. 

Да споменем и друга женица, която ни предлагаха за майка на нацията. След като се провали в "кастинга" за тази роля, като утешителна награда получи Министерството на правосъдието. Цяло лято държавата беше без Търговски регистър и това съсипа бизнеса на много хора. Престъпници бягаха от затворите все едно излизат на разходка в Борисовата градина. Не се знае какво още трябва да се случи, за да Му просветне, че Цецка Цачева не става за министър. Единственото й предимство е, че е част от свитата. Затова всички бушони около нея изгоряха, но тя оцеля. 

Както и депутатът Делян Добрев. След скандалните разкрития за неговото кадруване в община Хасково, той се направи на мъж и си подаде оставката като депутат. Разбира се, по Негово нареждане герберските депутати се хвърлиха на амбразурата и Добрев остана народен избраник. Същото не може да се каже обаче за Живко Суджука и Антон Тодоров, които за назидание бяха изхвърлени зад борда. Нали никой не си представя, че тяхната съдба може да бъде споделена от финансовия министър, който има проблеми с прокуратурата и трябва да доказва защо живее в апартамент на кума си. Влади Горанов веднага ще бъде защитен от системата "бушон" и ще излезе чист като сълза от ситуацията. Както стана с Цв. Цв. и апартаментите му.

БАБХ не казва има ли умрели от чума животни в Болярово

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 16

ГЕРБ пуснаха предизборната машина

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 16

Очакват износ за над 57 млрд. лв. тази година

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 16

Кога ще си научим уроците?

автор:Зорница Илиева

visibility 118

/ брой: 16

Конгресът спря Тръмп да напусне НАТО

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 16

Фронтекс: Не отнемаме суверенитета на държавите в ЕС

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 16

Русия е за мирен договор с Япония

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 16

Лихвоточките - 30 години по-късно

автор:Евгени Гаврилов

visibility 88

/ брой: 16

Преход без изход

visibility 55

/ брой: 16