12 Май 2024неделя07:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

БТВ отново се впуска в търсене на кулинарни таланти

Кастингите за новото издание на "Мастършеф" започват днес

/ брой: 264

автор:Дума

visibility 88

За втори път бТВ ще предостави на зрителите си възможността да видят на екран талантливи кулинари и специалисти в готварското изкуство. Медията ще завърти поредния нов сезон на реалити формата за готвачи "Мастършеф". И този път журито ще се състои от трима познати вече топ готвачи - Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев. "Започва търсенето на новото поколение хоби готвачи, готови да покажат, че са по-силни от жегата, по-бързи от умората и достатъчно смели, за да отвоюват всяка крачка към готварските върхове. Защото най-добрият готвач в собствената си кухня е в грешната кухня!", обявиха от бТВ.
Желаещите да покажат таланта си в кухнята могат да се запишат за кастинг на http://masterchef.btv.bg или на телефон 0879918000 от днес до 20 декември. Желаещите да се включат в едно от най-драматичните и завладяващи състезания за кулинарна креативност трябва да са навършили 18 години, да не са работили и да не работят като главни готвачи или да получават доходи от приготвяне на храна в професионална обстановка, уточняват от екипа на предаването. Одобрените кандидати ще покажат любимите си рецепти на предварителните кастинги на 5 и 6 декември във Варна, на 12 декември в Пловдив и от 17 до 21 декември в София.
Във втория сезон на "Мастършеф" осемдесетте най-добри любители готвачи ще се изправят пред по-трудни кулинарни предизвикателства, ще трябва да се справят брилянтно с още повече обрати, изненади и неочаквани нови правила, обещават организаторите на кулинарното шоу.
ДУМА припоня, че през юни завърши и първият сезон на "Мастършеф". Най-добър любител готвач стана 33-годишният компютърен специалист Симеон Червенков, който победи на финала Елена Петрелийска. Наградата в първия сезон бе чек за 100 хил. лв.
 

И трите телекома с рекордни приходи

автор:Дума

visibility 1096

/ брой: 86

Гвоздейков пак смени началника на НКЖИ

автор:Дума

visibility 1014

/ брой: 86

Вето върху тавана за надценката на хляба

автор:Дума

visibility 1006

/ брой: 86

Червеното месо и млякото разболяват планетата

автор:Дума

visibility 975

/ брой: 86

Европа се окъпа в светлини за 9 май

автор:Дума

visibility 1062

/ брой: 86

Катастрофална загуба за социалдемократите в РСМ

автор:Дума

visibility 1037

/ брой: 86

Популярността на САЩ като глобална сила спада

автор:Дума

visibility 974

/ брой: 86

Си Дзинпин пристигна в Унгария

автор:Дума

visibility 988

/ брой: 86

Време е

автор:Александър Симов

visibility 1028

/ брой: 86

С надежда за партньорство

visibility 967

/ брой: 86

Извращението Евровизия

visibility 1009

/ брой: 86

9 май - ден на Победата

автор:Дума

visibility 947

/ брой: 86

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ