10 Юли 2020петък12:43 ч.

БСП в Стара Загора срещу допълнителните споразумения за ремонти

Социалистите настояват да се намали наполовина таксата за детските заведения като част от демографските мерки

/ брой: 6

автор:Дума

visibility 1485

БСП в Стара Загора се обяви против сключването на допълнителни споразумения с фирми, ремонтиращи възлови места в общината. Сроковете постоянно се предоговарят, всяка отсрочка във времето е законна и така се избягва възможността изпълнителите да бъдат глобявани за некачествена работа, алармира пред БНР лидерът на старозагорските социалисти Валентина Бонева. Тя коментира, че Общинският съвет работи без план, без приоритети, което е основна негова слабост.

"Гласува се това, което администрацията внася като предложения. Миналата година са приети около 700 решения, но повечето са свързани с продажба на общинска собственост, изменение на градоустройствения план и липсва дългосрочна визия и политика", уточнява Бонева. Тя припомни, че още не е приет на второ чете новият правилник за работа на Общинския съвет, който би дал по-голяма роля на съветниците в работата на общината.

Увеличеният с 11 млн. лв. бюджет на община Стара Загора за следващата година е заради държавните делегирани дейности, а не от повишените собствени приходи, коментира Бонева. Отново се залага на инфраструктурата, като фокусът е изместен от социалните дейности, здравеопазването, образованието, уточни лидерът на социалистите в града.

От БСП настояват да се намали наполовина таксата за детските заведения като част от демографските мерки и да се ремонтират диагностично-консултативните центрове, които се ползват от много хора. Таксите в спортните центрове също трябва да бъдат определяни така, че да не спират децата от физически занимания. Освен ремонтирането на училищните сгради да се обновят и физкултурните салони, част от които са в лошо състояние, предлагат от БСП. Според Бонева е нужно да се разшири дейността на социалния патронаж и общината да полага повече грижа за възрастните хора.

Лидерът на старозагорските социалисти подчерта, че програмата за строителство на общински жилища не се изпълнява. За последните 4 години са продадени 81 имота, не са закупени нови, няма и построени.

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 130

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 308

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 249

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 925

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ