29 Септември 2020вторник00:54 ч.

БСП в Стара Загора срещу допълнителните споразумения за ремонти

Социалистите настояват да се намали наполовина таксата за детските заведения като част от демографските мерки

/ брой: 6

автор:Дума

visibility 1525

БСП в Стара Загора се обяви против сключването на допълнителни споразумения с фирми, ремонтиращи възлови места в общината. Сроковете постоянно се предоговарят, всяка отсрочка във времето е законна и така се избягва възможността изпълнителите да бъдат глобявани за некачествена работа, алармира пред БНР лидерът на старозагорските социалисти Валентина Бонева. Тя коментира, че Общинският съвет работи без план, без приоритети, което е основна негова слабост.

"Гласува се това, което администрацията внася като предложения. Миналата година са приети около 700 решения, но повечето са свързани с продажба на общинска собственост, изменение на градоустройствения план и липсва дългосрочна визия и политика", уточнява Бонева. Тя припомни, че още не е приет на второ чете новият правилник за работа на Общинския съвет, който би дал по-голяма роля на съветниците в работата на общината.

Увеличеният с 11 млн. лв. бюджет на община Стара Загора за следващата година е заради държавните делегирани дейности, а не от повишените собствени приходи, коментира Бонева. Отново се залага на инфраструктурата, като фокусът е изместен от социалните дейности, здравеопазването, образованието, уточни лидерът на социалистите в града.

От БСП настояват да се намали наполовина таксата за детските заведения като част от демографските мерки и да се ремонтират диагностично-консултативните центрове, които се ползват от много хора. Таксите в спортните центрове също трябва да бъдат определяни така, че да не спират децата от физически занимания. Освен ремонтирането на училищните сгради да се обновят и физкултурните салони, част от които са в лошо състояние, предлагат от БСП. Според Бонева е нужно да се разшири дейността на социалния патронаж и общината да полага повече грижа за възрастните хора.

Лидерът на старозагорските социалисти подчерта, че програмата за строителство на общински жилища не се изпълнява. За последните 4 години са продадени 81 имота, не са закупени нови, няма и построени.

РЗИ налага глоби за неносене на маски на Конгреса на БСП

автор:Дума

visibility 63

Президентът наложи вето на Изборния кодекс

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 184

Борисов пак се похвали с новия храм в Ловеч

автор:Ростислава Иванова

visibility 125

/ брой: 184

Властта се готви да надхвърли дефицита от 3%

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 184

Банките продължават да вдигат такси и комисиони

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 184

До 50 хил. лв. глоба при измама за качеството на алкохола

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 184

Приходите от тол системата са наполовина

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 184

Германия иска да ускори спирането на еврофондове

автор:Дума

visibility 69

Интензивни сражения за Нагорни Карабах

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 184

Китай ограничи консул на САЩ

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 184

Помпео преговаря в Атина

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 184

50-ият Конгрес на БСП избра ръководните органи на партията

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 184

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 281

/ брой: 183

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 393

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ