23 Февруари 2020неделя19:42 ч.

БСП в Стара Загора срещу допълнителните споразумения за ремонти

Социалистите настояват да се намали наполовина таксата за детските заведения като част от демографските мерки

/ брой: 6

автор:Дума

visibility 1384

БСП в Стара Загора се обяви против сключването на допълнителни споразумения с фирми, ремонтиращи възлови места в общината. Сроковете постоянно се предоговарят, всяка отсрочка във времето е законна и така се избягва възможността изпълнителите да бъдат глобявани за некачествена работа, алармира пред БНР лидерът на старозагорските социалисти Валентина Бонева. Тя коментира, че Общинският съвет работи без план, без приоритети, което е основна негова слабост.

"Гласува се това, което администрацията внася като предложения. Миналата година са приети около 700 решения, но повечето са свързани с продажба на общинска собственост, изменение на градоустройствения план и липсва дългосрочна визия и политика", уточнява Бонева. Тя припомни, че още не е приет на второ чете новият правилник за работа на Общинския съвет, който би дал по-голяма роля на съветниците в работата на общината.

Увеличеният с 11 млн. лв. бюджет на община Стара Загора за следващата година е заради държавните делегирани дейности, а не от повишените собствени приходи, коментира Бонева. Отново се залага на инфраструктурата, като фокусът е изместен от социалните дейности, здравеопазването, образованието, уточни лидерът на социалистите в града.

От БСП настояват да се намали наполовина таксата за детските заведения като част от демографските мерки и да се ремонтират диагностично-консултативните центрове, които се ползват от много хора. Таксите в спортните центрове също трябва да бъдат определяни така, че да не спират децата от физически занимания. Освен ремонтирането на училищните сгради да се обновят и физкултурните салони, част от които са в лошо състояние, предлагат от БСП. Според Бонева е нужно да се разшири дейността на социалния патронаж и общината да полага повече грижа за възрастните хора.

Лидерът на старозагорските социалисти подчерта, че програмата за строителство на общински жилища не се изпълнява. За последните 4 години са продадени 81 имота, не са закупени нови, няма и построени.

Испания разследва Борисов за пране на пари

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 37

БСП свиква конгрес на 9 и 10 май

автор:Павлета Давидова

visibility 4

/ брой: 37

Поне 83 848 имат право да участват в избора на председател

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 37

Корнелия Нинова: Правителството произвежда само кризи

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 37

"Лафка" официално обяви фалит

автор:Дума

visibility 5

/ брой: 37

Румен Гечев: Властта манипулира статистиката за растежа

автор:Дума

visibility 7

/ брой: 37

България губи 110 млн. долара от спрения транзит на газ

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 37

Сандърс спечели трета победа в първичните избори

автор:Дума

visibility 20

/ брой: 37

Тюрингия преодолява политическата криза

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 37

Ердоган: Ще се подчиним на глобалните сценарии

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 37

САЩ затягат правилата за "зелените карти"

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 37

Как стигнахме до Луковмарш

visibility 36

/ брой: 37

Фалшификация №1 за Втората световна война

автор:Христо Георгиев

visibility 34

/ брой: 37

Хаджииванчовците бранят Апостола

автор:Велислава Дърева

visibility 32

/ брой: 37

Гнила надежда

автор:Георги Георгиев

visibility 32

/ брой: 37

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ