01 Декември 2021сряда01:47 ч.

БСП с призив към всички български граждани: "Нека бъдем разумни на пътя!"

Социалистите призоваваха за разумност и отговорно отношение не се само за парламентарната дейност, но и за всичко, което носи рискове за здравето, живота и сигурността ни

автор:Дума

visibility 1152

Водачите на листи на „БСП за България“ в област Габрово - Крум Дончев и област Видин - Филип Попов, организираха срещи със спортни клубове, икономически сдружения и симпатизанти. Социалистите представиха и майсторско управление на автомобил на специално подготвен полигон за тази цел, като основният призив, който отправиха към гражданите, е: "Нека бъдем разумни на пътя!".

„Идват студените месеци, времето започва да се влошава, настилката е хлъзгава и заснежена, a ние като преки участници в движението е необходимо да се подготвим и да бъдем разумни, и отговорни“, призоваха социалистите.

Безопасността на движението по пътищата е една изключително болезнена тема за България, тъй като през последните години нашата държава се нарежда на първите места по брой пострадали и загинали от пътнотранспортни произшествия от държавите-членки на ЕС, обясни Крум Дончев като добави:  „Нека бъдем разумни на пътя! Пътят не е състезателна писта. За такива мероприятия трябва да има специална писта и в контролирана среда да могат да се забавляват.“

Според социалистите основните причини за подобна черна статистика са липсата на взаимодействие между отговорните институции, тенденцията за прехвърляне на отговорности, липсата на правилна регулация и много други.

„Прецизност, отговорност и разум. Затова и ние апелираме бъдете разумни на пътя, в тези зимни месеци нека бъдем разумни, да спасим човешки животи. Призоваваме за разумен избор и на 14-ти ноември за разумни решения“, апелира Филип Попов.

Социалистите обясниха, че програмата на БСП „Визия за България“ има стратегия в посока на пътната безопасност и тя е разписана до степен на проекто-предложение, което да служи за отправна точка на детайлно развитие и имплементация. В нея са засегнати възпитанието на подрастващите, методиката за обучение на шофьорите, методиката на контрола, пътната инфраструктура, адаптиране на хората в неравностойно положение, методи за оптимизация на подпомагащите органи като оптимизация за реакция на бързата помощ, навременни действия на полицията, подпомагане и стимулиране на електромобилността, подобряване качеството на автомобилния парк, добри практики от страните членки, изпълнение на Европейската стратегия за пътна безопасност „Визия 0“.

„България има нужда от нов път и нова идея за пътната си безопасност, която да бъде част от общата стратегия за сигурността и безопасността на гражданите ни. Грижата за безопасността на гражданите трябва да е приоритет на всеки държавник“, заяви Дончев в разговор с присъстващите.

 

 

Всеки пети учител напуска през първата си година

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 231

Минеков сезира прокуратурата за тунела до Римския стадион

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 231

По-високи данъчни облекчения за родители

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 231

Топлофикациите: Парното поскъпва с над 20% от януари

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 231

Фаталният участък на "Струма" е без Акт 16

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 231

Производствените цени нараснаха с 24 % за година

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 231

Шотландия се готви за нов референдум

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 231

Русия и КНДР критикуват АУКУС

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 231

Глоба и затвор в Австрия за отказ от ваксинация

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 231

Протести в Бангладеш

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 231

Кой кара снегорина?

автор:Деси Велева

visibility 125

/ брой: 231

До Никулден не трябва да пуснем Омикрон

автор:Велиана Христова

visibility 264

/ брой: 231

Борбата за теменужките

автор:Деси Велева

visibility 273

/ брой: 231

Пенсионерска Коледа

автор:Ева Костова

visibility 296

/ брой: 231

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ