30 Юли 2021петък23:38 ч.

Снимка Михаела Катеринска

БСП представи плана си за доходи и икономика пред работодателите

автор:Дума

visibility 153

 Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с представители на всички работодателски организации в страната. Тя представи пред бизнеса плана на БСП в сферата на икономиката и доходите.
Предприятията, членуващи в четирите организации, осигуряват работа на 82% от всички наети българи. Работната среща бе по тяхна покана.
Поставихме акцента върху социалните теми, коментира Нинова след разговорите.
Изложихме своито приоритети, които са наши трайни политики от години - работни места, по-високи заплати, защита на трудовите права на работниците и на работещите. Разбираме обаче, че пари за социална политика могат да се осигурят, ако има гаранции за развитие на икономиката и че работодателските организации са тези, които чрез своите членове създават БВП, уточни Нинова.
Ангажиментът на левицата е с възможностите, които имаме да подпомагаме тяхната дейност в няколко посоки: намаляване на административната тежест, ускорено въвеждане на електронно управление, промяна в законодателството в посока на трайно и непротиворечащо си законодателство, категорично дългосрочно, стратегическо и планирано обвързване на образованието с икономиката, обобщи лидерът на БСП.


Тя поясни, че с работодателските организации имат някои различия. Имаме различни виждания по отношение на вноса на работна ръка от трети страни. Ние сме по-скоро за това да се опитаме държава, бизнес, политици и чрез закони да създадем възможност за израстване на кадри. Разбираме и тяхната нужда от работна ръка, но тук имаме някои резерви, допълни Нинова.

 

Според нея нуждите, които работодателите имат от определени специалности, да бъдат държавна грижа и държавна поръчка така, че младите хора, които излизат от тези специалности, веднага да могат да намерят работа в българските предприятия и българската икономика.
В срещата се включиха Асоциацията на работодателските организации (АОБР) и включените в нея Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара - Съюз на българския бизнес (БСК), Българската търговско промишлена паката (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).


Промените в бюджета влизат в парламента през август

автор:Дума

visibility 386

/ брой: 145

Дават кредитите от ББР на прокурор

автор:Дума

visibility 400

/ брой: 145

Отказаха дерогация на "Топлофикация София"

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 145

Вучич: Създаваме Балкани без граници

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 145

"Мини Шенген" става икономически съюз

автор:Дума

visibility 637

/ брой: 144

Байдън предупреди за война заради хакерски атаки

автор:Дума

visibility 586

/ брой: 144

Напрежение между палестинци и Израел

автор:Дума

visibility 1046

/ брой: 144

Няма такъв автогол

автор:Валентин Георгиев

visibility 940

/ брой: 145

Левски във Вароша

visibility 356

/ брой: 145

Трохи за бедните, пачки за богатите

автор:Анко Иванов

visibility 620

/ брой: 145

Да останем верни на заветите на бузлуджанци!

автор:Дума

visibility 375

/ брой: 145

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ