01 Декември 2021сряда02:24 ч.

Снимка Михаела Катеринска

БСП представи идеите си за лечение на болната държава

Нашата дългосрочна цел е здрав и образован народ, който има работа и живее достойно с високи доходи в чиста и просперираща България, категорична бе Корнелия Нинова

/ брой: 201

автор:Павлета Давидова

visibility 572

Официалното откриване на кампанията за парламентарните избори на "БСП за България" бе направено от столична галерия, в която при строго спазване на противоепидемичните мерки се събраха водачите на листи от левицата. Зам.-председателят на БСП и водач в Ямбол и Пловдив Кристиан Вигенин откри събитието. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова се включи с видеообръщение от дома си, тъй като е под карантина заради КОВИД-19. И двамата започнаха обръщенията си със специална благодарност към българските лекари, които честват празника си на Деня на св. Иван Рилски.

Може би, без да сме я търсили, има силна символика, че откриваме кампанията си днес - държавата болна, обществото ни е болно и някой трябва да се заеме с лечението, заяви Вигенин. Той отбеляза, че през последните години много шарлатани са експериментирали на гърба на хората, и прогнозира, че в следващите седмици ще чуем много лъжемесии, ще видим много захаросани портрети от плакатите и ще има захаросани приказки от медиите. "БСП е тук, за да говори иситината, да покаже пътя напред. Поемаме отговорност за изпълнението на ясна програма за първите 100 дни на управление, за да предложим сигурност, справедливост, стабилизация на държавата, бързо икономическо възстановяваме. Искаме да убедим българските граждани, че могат да разчитат на опита, на силата, на смелостта и на честността на БСП", увери зам.-председателят на социалистите.

"Днес всяко българско семейство се тревожи как ще посрещне зимата, как ще си плати сметките, дали някой негов близък няма да се разболее. Ние разбираме тези тревоги и знаем, че нашата отговорност е да дадем решение на проблемите", заяви Нинова. Като най-голяма задача тя посочи, че партията трябва да даде стабилност на България, сигурност на семействата и предвидимост на бизнеса. 

Председателят на БСП акцентира на няколко точки от плана - да се намали ДДС от 20% на 9% на енергоносителите, на основните храни; да се разшири броят на енергийно слабите семейства и размерът на помощите, които да им се дадат; да се постигне национално съгласие, което да гарантира перспектива, че ще има нова ядрена мощност, която да даде сигурност и стабилност в бъдеще.

"Имаме и своите средносрочна и дългосрочна визия как да се развива България. Да започнем от промяна в законодателството - здравеопазването да не бъде търговия. Образованието, освен количество, да трупа и качествено знание, и възпитание за нашите деца. Българската земя и земеделие да хранят българския народ. Нашата дългосрочна цел е здрав и образован народ, който има работа и живее достойно с високи доходи, живее в чиста и просперираща България. Имаме много ясен план как да стане това", обобщи Нинова. Тя увери, че "БСП за България" ще бъде стълб на стабилност, сигурност и предвидимост в следващия парламент.

Нинова призова всички партийни лидери да бъдат държавници, които милеят за добруването на народа, а не просто партийци, залегнали в битките за един, два или повече гласове. Изправени сме пред безпрецедентни кризи и сега ще проличи кой е отговорен, кой е диалогичен, кой е мъдър и разумен, за да преведем страната през тежките месеци, които предстоят, посочи тя.

"Столетия назад сме били изправени пред десетки кризи - и по-леки, и по-тежки, и винаги сме се справяли. Защото сме народ от умни, способни хора, желаещи да дадат всичко от себе си за България. Знам, че и сега ще се справим. Не губете надежда", обърна се тя към сънародниците. За другарите си Нинова каза, че са силни и единни, близо до хората.

 

  

 

Всеки пети учител напуска през първата си година

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 231

Минеков сезира прокуратурата за тунела до Римския стадион

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 231

По-високи данъчни облекчения за родители

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 231

Топлофикациите: Парното поскъпва с над 20% от януари

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 231

Фаталният участък на "Струма" е без Акт 16

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 231

Производствените цени нараснаха с 24 % за година

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 231

Шотландия се готви за нов референдум

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 231

Русия и КНДР критикуват АУКУС

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 231

Глоба и затвор в Австрия за отказ от ваксинация

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 231

Протести в Бангладеш

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 231

Кой кара снегорина?

автор:Деси Велева

visibility 125

/ брой: 231

До Никулден не трябва да пуснем Омикрон

автор:Велиана Христова

visibility 264

/ брой: 231

Борбата за теменужките

автор:Деси Велева

visibility 273

/ брой: 231

Пенсионерска Коледа

автор:Ева Костова

visibility 296

/ брой: 231

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ