14 Април 2021сряда23:44 ч.

БСП посочи приоритетите си в сектор „Туризъм“

автор:Дума

visibility 706

Предсeдателят на Комисията по икономика и туризъм в парламента Петър Кънев, заместник-председателят на парламентарната група на БСП Христо Проданов, заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров и секретарят на Парламентарната група на "БСП за България" Димитър Данчев се срещнаха с ръководството на Националния борд по туризъм. Обсъдени бяха приоритетите на БСП в сектор „Туризъм“.

Сред значимите приоритети е обединението на туристическия бранш с помощта на държавата в национално представителна Единна туристическа организация, бе посочено на срещата.

Необходимо е изработването на държавна политика за развитието на всички видове планински туризъм: зимни спортове, рекреативен, познавателен, лечебен, пешеходен, екотуризъм и други, категорични бяха участниците в срещата.

Те се обединиха около тезата, че трябва да бъде разработена специална държавна програма за обезпечаване кадрите в бранша. Нужно е да се добавят към списъка на професиите за професионално образование и обучение специалности, нужни на туризма и разкриване на паралелки в специализираните средни училища в районите с балнео и спа туризъм.

Държавата да стопанисва, управлява и поддържа всички туристически обекти, които са публична държавна собственост, настояха участниците в срещата, както и препоръчаха създаването на публичен регистър на туристическите обекти, държавна собственост.

Браншът изпитва необходимост от лансиране на специални програми за туризма, субсидирани частично от държавата чрез предоставяне на туристически ваучери, стана ясно още по време на разговора.

Заради пандемията с над 10% са поевтинели наемите в столицата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 73

Хората не знаят за задължителните дистанционни водомери

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 73

Агросекторът у нас е с най-голям отлив на работници в ЕС

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 73

МЗХГ се сети да бори мора по пчелите

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 73

ЕС спира договорите за някои ваксини

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 73

Човек на Заев подаде оставка заради скандали

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 73

Дания ще депортира сирийски бежанци

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 73

Кратки новини

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 73

Почти катарзис

автор:Лозан Такев

visibility 135

/ брой: 73

Социалните бомби, заложени от ГЕРБ

автор:Ева Костова

visibility 178

/ брой: 73

Датата

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ