24 Октомври 2020събота19:09 ч.

БСП пита МЗ как да работят пенсионерските клубове

/ брой: 195

автор:Аида Паникян

visibility 308

Ще разработи ли МЗ конкретни указания и препоръки към общините за функциониране на пенсионерските клубове в условията на ограничителни епидемични мерки? Този въпрос поставя народният представител от БСП Георги Гьоков на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Причината е, че в различните общини правилата за функционирането на пенсионерските клубове са различни. Гьоков предлага МЗ да разработи общи указания при какви условия или заболеваемост мерките в клубовете да бъдат засилени. "Хората са наясно с опасността от заразата, че възрастните са в рискова група. Но имат подозрения, че оправдавайки се със заповедите на министъра на здравеопазването, местните власти умишлено държат пенсионерските клубове затворени, за да реализират икономии", уточнява депутатът.

 Друг въпрос на Гьоков е получил отговор на министър Ангелов. Той се отнася за министерска заповед от 31 август, с която се ограничава влизането в България на граждани от някои страни, сред които и Русия. Причината за питането са работещи у нас руски граждани, чиито визи изтичат - ако напуснат страната, заради противоепидемичните мерки те не могат да се върнат у нас, за да продължат работата си. От отговора на проф. Ангелов става ясно, че ограниченията за пътуване не се прилагат за определени лица, сред които са работещи чужденци в сферата на изграждането, поддържането, експлоатацията и осигуряването на безопасността на стратегическата и критична инфраструктура на България, както и изпълняващи проекти, сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите и др. дейности от значение за икономиката на страната.

РЗИ: София е трайно в „червената зона“

автор:Дума

visibility 5

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 785

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 201

Словакия въвежда пълна карантина за три седмици

автор:Дума

visibility 110

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 715

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1065

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 467

/ брой: 202

Датата

автор:Дума

visibility 324

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ