26 Март 2019вторник14:11 ч.

От БСП продължават да настояват за намаление на депутатските заплати

БСП остава извън парламента

/ брой: 42

автор:Юлия Кулинска

visibility 406

БСП остава извън парламента и няма да участва в дебатите по президентското вето върху текстове от Изборния кодекс, категоричен бе за пореден път зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Христо Проданов. "Вече стана ясно, че ветото ще бъде отхвърлено. Какъв смисъл има тогава да се връщаме в пленарната зала и да дебатираме отново 20 часа? Не искаме да участваме в бетонирането на една партия на власт", обясни Проданов. Той добави, че засега няма предпоставки за свикване на нов Национален съвет и за вземане на решение за връщане на депутатите от БСП в пленарната зала.

Проданов иронично попита дали депутатите от мнозинството искат да си увеличат заплатите заради "къртовския си труд" и описа скромната им дейност от последните дни. "Разгледаха отчета на НЗОК за 2017 г., който е отлежавал в някое от шкафчетата на шефа на парламента Цвета Караянчева повече от половин година. Изслушаха министъра на икономиката Емил Караниколов за глобалните успехи, които постига ГЕРБ в областта на икономиката и икономическото развитие на България. Приеха отчет на комисията за защита на личните данни за дейността й за 2018 г. и Закона за преброяване на земеделските стопанства", изреди депутатът.

Проданов се възмути от повишението на депутатските заплати с 1000 лв. за две години, докато заплата на медицинските сестри например е едва 700 лв. Депутатът припомни, че БСП внася в НС три пъти предложение за промени в Правилника за организацията и дейността на народните представители, с което се иска депутатските заплати да бъдат замразени на нивата от края на 43-то НС. "В кой сектор има увеличение с толкова пари? Това ли са приоритетите на управляващите? НС явно не работи и не е ясно депутатите за какво са там и в каква посока водят държавата", възмути се народният представител.

Ново мащабно прекъсване на тока във Венецуела

автор:Дума

visibility 291

Искат да направят "Св. София" джамия

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 58

Докато не настъпи вечен мир на Земята

автор:Константин Иванов

visibility 212

/ брой: 58

Организиран хаос в поземлената реформа

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 58

Столица на културата ли? Такъв кич няма и в Африка

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 58