17 Февруари 2019неделя10:01 ч.

БСП готови да сезират КС за промените в Закона за личните данни

автор:Дума

visibility 383

Депутатите от БСП ще подкрепят ветото на президента върху промените в Закона за защита на личните данни. Ако обаче ветото бъде преодоляно, от левицата ще сезират Конституционния съд. Имаме основания да смятате, че се засягат основополагащи и конституционнни права на свобода на изразяване и достъп до информация, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя прие днес на "Позитано" 20 представители на Европейската асоциация на журналистите, които излязоха с остра реакция срещу промените в Закона, които откровено посягат на сбодата на словото.
ГЕРБ често се позовават на европейски регламенти и правила, но е станало практика да вкарват в законодателството и неприемливи текстове, които нямат нищо общо с европейската практика, подчерта Нинова. По думите й ГЕРБ се опитват зад европейските норми да крият истинските си намерения за авторитарна власт.
В момента сме свитетели на груба цензура от страна на ГЕРБ. През последните години има много случаи на засягане на журналисти, които си позволяват да критикуват властта и да споделят различно мнение. Въпросът за ограничаване на свободата на медиите и човешките свободи е принципен, а не партиен, добави още лидерът на БСП.
На срещата присъства и говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева. Нинова припомни, че срещу нея е организиран политически процес заради филмите й и разследванията срещу корупцията на най-високи нива. Ние ще я защитим и в Брюксел, пак по същата причина- да не се ограничава правото на хората да си казват мнението и да вадят данни за корупция, да не се използва  прокуратурата за натиск, категорична бе Корнелия Нинова.

БСП поиска анкетна комисия за гафовете с е-винетките

автор:Дума

visibility 269

Харчим най-много за храна, жилище и данъци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 32

Срокът за касовите апарати остава засега

автор:Евгени Гаврилов

visibility 207

/ брой: 32

Два пъти са скочили случаите на морбили за година

автор:Дума

visibility 261

Депутатският имунитет в Гърция беше отменен

автор:Дума

visibility 309

Обезцветяване

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 32

Кръстчето

visibility 298

/ брой: 32

Един час с ценностите на земите ни

автор:Велиана Христова

visibility 193

/ брой: 32