15 Юли 2025вторник01:45 ч.

Брюксел разреши хляб с прах от червеи

/ брой: 29

автор:Дума

visibility 16450

За първи път в ЕС прахът от брашнени червеи ще може да се използва в хранителни продукти, съобщи "Дойче веле", информирайки за влезлия в сила съответен закон. Разрешението се отнася за брашното, получено от ларвите на брашнения бръмбар Tenebrio moltor.
Богатото на протеин брашно ще се използва в ограничени количества в промишлено произвежданите тестени изделия - хляб или сладкиши, в преработени картофени продукти или сирене. Нямало рискове за здравето.
Над 2000 вида насекоми се смятат за ядливи за над 2 млрд. души в други части на света, успокоява медията.
Законът е последица от санкционната политика на Запада срещу Русия, коментира шефът на Държавната дума Вячеслав Володин в Телеграм. ЕС реши да не помага на местните фермери, а да замени стоките им с червеи и ларви. В Русия с такива неща се хранят „само животни и риби“, констатира Володин.

ЕК предвижда нов данък за големите компании

автор:Дума

visibility 448

/ брой: 127

Получаваме 4,4 млрд. лв. по ПВУ

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 127

Три агенции повишиха кредитния рейтинг на България

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 127

БНБ пуска първите златни монети в евро

автор:Дума

visibility 459

/ брой: 127

Геополитиката е в основата на враждата

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 127

Атина се бори с хилядите мигранти

автор:Дума

visibility 492

/ брой: 127

Лавров в Китай след пълна подкрепа от Ким

автор:Дума

visibility 519

/ брой: 127

Накратко

автор:Дума

visibility 383

/ брой: 127

47 години не стигат

автор:Аида Паникян

visibility 479

/ брой: 127

Антибългаризъм

visibility 403

/ брой: 127

Игри на мита

автор:Таня Глухчева

visibility 411

/ брой: 127

Гаранция за европейското ни настояще и бъдеще

автор:Дума

visibility 521

/ брой: 127

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ