19 Октомври 2021вторник08:51 ч.

Британците ще загубят, ако напуснат ЕС

/ брой: 51

автор:Дума

visibility 0

Президентът на ЕС Херман ван Ромпой предупреди британския министър-председател Дейвид Камерън, че евентуално напускане на съюза би струвало скъпо на Великобритания и че останалите европейски лидери не искат да предоговарят основополагащите договори на общността, предаде Ройтерс.
На конференция в Лондон Ван Ромпой каза, че Великобритания има възможност да играе водеща роля в изграждането на европейската икономика, и то когато еврозоната разполага с икономическите инструменти, които да й помогнат да излезе от най-тежката криза в своята история.
Ромпой обаче отправи ясно предупреждение към Камерън: Европа няма да търпи какъвто и да е опит на Великобритания да упражнява избирателно членство, приемайки да следва само някои правила и отказвайки да се съобразява с други.
Според Ван Ромпой излизането от ЕС е възможно от юридическа гледна точка, но "би било доста сложно и непрактично в правно и политическо отношение". Просто си помислете за развод след 40 години брак, коментира той.
През януари Камерън обяви, че ако неговата Консервативна партия победи на изборите през 2015 г., ще свика референдум, на който британците да се произнесат дали искат страната им да остане в Евросъюза. С това той засили опасенията, че Великобритания може да напусне общността, на която е член от 40 години.
"Желанието да предефинирате отношенията на вашата страна с ЕС не остава незабелязано. Не мога да говоря от името на другите президенти и министър-председатели, но предполагам, че то нито им харесва особено, нито ги плаши особено", заяви Ван Ромпой.

Животът е поскъпнал с близо 5% за година

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 200

Столичното парно не може да плати борчовете си в срок

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 200

Туристите са били два пъти повече от миналата година

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 200

Без явен победител на вота в РС Македония

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 200

Румъния събра подписка за таван на цените

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 200

Кремъл: Русия търси партньори, не врагове

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 200

Изложба по повод 30 години от независимостта на Азербайджан

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 200

Майка или мащеха

автор:Евгени Гаврилов

visibility 55

/ брой: 200

Ще забравим ли какво избираме?

visibility 118

/ брой: 200

"Историята е скърцаща врата..."

автор:Елена Алекова

visibility 101

/ брой: 200

Прокуратурата като собственик

автор:Владимир Георгиев

visibility 106

/ брой: 200

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ