20 Юни 2019четвъртък17:02 ч.

Божидара Димова - влюбена в думите

/ брой: 109

автор:Дума

visibility 212

"Несбъднатост" ще събере ценители на поезията в столичното Народно читалище "Николай Хайтов" - кв. "Изток", на 12 юни от 18.30 ч.  

Ето какво разказва авторката Божидара Димова, известна журналистка и писателка: "Влюбих се в едно стихотворение, когато бях много млада и без да зная какъв ще бъде животът ми. Знаехме наизуст Станка Пенчева, Блага Димитрова, Ваня Петкова и се прекланяхме пред смелостта им да се себеизразяват в "този свят все още мъжки"... 

...Целият ми живот се оказа едно Изпращане и едно Посрещане. Изпращане на свидни хора към вечния им път, на приятелства, на предателства, на селища, на кариери, на... Посрещане на нови светли същества, на нови приятелства, на нови селища, на нови поприща. Много работих, много пътувах, много се смях до сълзи, танцувах и пълнех душата си с красота от думи, звуци, картини и чувства. Наистина летях! И не казвам "Стига толкова!", защото разбрах, че изненадите продължават! Благодаря за поредната, която ми предложи издателство "Български писател". Да сбъднем тази "Не/сбъднатост" заедно! Някой може би щe открие своето си стихче..."

В едно интервю питат Божидара дали се чувства поет. Отвръща спонтанно, че се чувства жена, която се облича в думи. Те уж са едни и същи, а всеки ден звучат различно.

Новият дълг е заради сделката за F-16?

автор:Дума

visibility 126

Герой на света - наци № 1 на САЩ

автор:Христо Георгиев

visibility 522

/ брой: 116

Сагата с язовирите продължава

автор:Ростислава Иванова

visibility 271

/ брой: 116

Поредната "случка" с журналист

visibility 249

/ брой: 116

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ