15 Октомври 2019вторник18:23 ч.

Божидара Димова - влюбена в думите

/ брой: 109

автор:Дума

visibility 365

"Несбъднатост" ще събере ценители на поезията в столичното Народно читалище "Николай Хайтов" - кв. "Изток", на 12 юни от 18.30 ч.  

Ето какво разказва авторката Божидара Димова, известна журналистка и писателка: "Влюбих се в едно стихотворение, когато бях много млада и без да зная какъв ще бъде животът ми. Знаехме наизуст Станка Пенчева, Блага Димитрова, Ваня Петкова и се прекланяхме пред смелостта им да се себеизразяват в "този свят все още мъжки"... 

...Целият ми живот се оказа едно Изпращане и едно Посрещане. Изпращане на свидни хора към вечния им път, на приятелства, на предателства, на селища, на кариери, на... Посрещане на нови светли същества, на нови приятелства, на нови селища, на нови поприща. Много работих, много пътувах, много се смях до сълзи, танцувах и пълнех душата си с красота от думи, звуци, картини и чувства. Наистина летях! И не казвам "Стига толкова!", защото разбрах, че изненадите продължават! Благодаря за поредната, която ми предложи издателство "Български писател". Да сбъднем тази "Не/сбъднатост" заедно! Някой може би щe открие своето си стихче..."

В едно интервю питат Божидара дали се чувства поет. Отвръща спонтанно, че се чувства жена, която се облича в думи. Те уж са едни и същи, а всеки ден звучат различно.

София в топ 20 по най-бързо поскъпване на жилищата

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 197

С 3% поскъпна свинското през септември

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 197

Без подпомагане на животновъдите заради сушата

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 197

Отиде си голям приятел на България

автор:Велиана Христова

visibility 579

/ брой: 197

Мутрокрация

автор:Йонко Бонов

visibility 298

/ брой: 197

Датата

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 197

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ