22 Септември 2021сряда21:46 ч.

ново:

България празнува 113 години Независимост България празнува 113 години Независимост

Актуално

Бойко се учи от Библията

/ брой: 34

автор:Константин Иванов

visibility 1307

"Ау, президентът си изпусна нервите"..., скъсаха се всякакви витии да се тревожат тези дни за нервите на президента. Наистина ужасно се тревожеха двама от тримата професори, поканени за участие в последната "Панорама" на БНТ. И небезизвестният проф. Мишо Константинов (един математик, дето все се прави на политик) и световно неизвестната професор по психология Антоанета Христова. Как поне веднъж тази женица не се сбърка да не "мека" ("мислиме"," правиме"), ама нали така "мека" и премиерът, та вероятно това подтиква пишман учени филолози да замислят дали да не утвърдят мекането като норма в българския език. Та и Мишо и Антоанета напоително обясниха, че е укоризнено държанието на Радев за политик, милеещ за съдбините на родината.
А би било по-подходящо въпросната професорка да потълкува от позицията си на психоспец интервюто на Борисов по БиТиВи, което беше първопричината за последвалата реакция на президента Радев. Как се беше разплул на стола с широко разкрачени баджаци; как махаше нервно с ръка на интервюиращия да не прекъсва словоизлиянията му; как за стотен път и без никаква връзка каканиза за магистрали, успехи на митниците, вдигане на доходи, постиженията в борбата с корупцията и прочие кьорфишеци. Е, този път кьорфишекът за някаква обвързаност на "Дондуков" 1 с Пеевски май скъпо му излиза. Разбира се, не пропусна и личния си принос за приобщаването на Западните Балкани към Европа, за диалог на Брюксел с Анкара и въобще за въртенето на Земята. Последното беше обилно документирано от исторически снимки на прегръдките му с Меркел и вся остальная брюкселска..., които запълваха рафтовете на библиотеката зад гърба му. Е, по рафтовете книги нямало отбелязаха зложелатели, които злонамерено не бяха забелязали една дебела книга на масата му. А това, без съмнение, е било Библията. Бил прочел само "Винету", глупости. Библията - това са 1521 страници, които Бойко е прощудирал внимателно с молив в ръка. И това вече ни дава сигурен ключ към разгадаване на театъра със задължителните прегръдки и целувки, с които той се нахвърля на Румен Радев от първия ден на встъпването му в длъжност, та и до днес. Но към темата за ролята на Библията за тази поцелуйковщина ще се върнем накрая.
За разлика от двамата споменати участници и от хора критици на думите на президента по повод въпросното интервю на Борисов, аз пък мисля, че Румен Радев твърде дълго си сдържаше не нервите, а езика да не рече на Бойко да престане да му излиза с тарикатските пинизи на банкянски хитрец. Демонстративно тича да го прегръща и целува на път и под път, кълне се как добре се разбирали по генералски, а в същото време това е паролата за Цецо и цялата герберска пасмина: "Сечете го тоя, режете наред ветата му и всяко предложение - било за купуване на изтребители (какво разбира тоя от самолети), пък дори да рече да ме обяви за пожизнен премиер. Ясно ли е - гушкам ли го и цункам ли го - секира!"
Но тук да се върнем към Библията като наръчник за действие на премиера.
В евангелие от Марко четем:
47. Докле говореше Той, ето тълпа, а пред нея вървеше един от дванайсетте, наричан Иуда, който се приближи до Иисуса, за да го целуне. Понеже такъв знак им бе дал: когото целуна, Той е.
48. И Иисус му рече: Иудо, с целуване ли предаваш Сина человечески?
Сега ясно ли е какво е имал предвид Борисов, когато съвсем наскоро заяви, че той е най-набожният човек в България.
 
 

Независимостта се гради с усилията на посветени държавници

автор:Дума

visibility 28

/ брой: 182

Обезличаването на партийните идеологии може да е опасно

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 182

Бизнесът иска 840 млн. лв. компенсация за скъпия ток

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 182

Борисов поискал оставката на шефа на Столичния общински съвет

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 182

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 61

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 182

Момчето си отива

автор:Деси Велева

visibility 0

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ