09 Август 2020неделя16:52 ч.

Няколко думи

Боси и невежи

/ брой: 233

автор:Велиана Христова

visibility 1555

Преди три години се ужасихме, че 41,5 на сто от 15-годишните у нас не разбират какво четат и не могат да изразят писмено логична мисъл. А сега какво да кажем, като станаха 47%! Според МОН това било стабилно развитие. Министърът пък обещава продължаващ срив в четенето и науките, вини "старата система" и "забавените реформи". Хич да не гъква, щото преди демократите да започнат да реформират "старата система", учениците ни бяха в челните пет места на световната класация, сега са последни в ЕС и много под средното ниво за света. Ония охулвани американци - Ран и Ът, през 1990 г. ни казаха да не пипаме образователната си система, понеже е еталон за Европа. Сега пак американци - тия, дето никнат "за България" под път и над път, ни викат: зле ви е образованието. 

Е, как няма да е зле, като циганчетата ни вече са роми и не ходят на училище. И трябва ли международната PISA да ни казва, че бедността е довела до рязка разлика в знанията на децата в града и на село? Знаем си: богатите учат чедата си на частно и в чужбина, а бедните ще си умрат прости. Хем не се раждат деца, хем остават неграмотни. Направо козируваме на "доктрината Дълес": от младите да направим циници и простаци.

       

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 150

Турция ще произвежда електромобили

автор:Дума

visibility 301

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 673

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1200

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 482

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ