01 Март 2021понеделник18:54 ч.

ново:

Честита Баба Марта! Честита Баба Марта!

Борсата за ток преговаря със съседни държави

/ брой: 11

автор:Дума

visibility 1518

"Българска независима енергийна борса" е в преговори с всички съседни пазарни зони, заяви изпълнителният директор на дружеството Константин Константинов. Той уточни, че става въпрос за Румъния, Сърбия, Македония, Гърция и Турция. "Най-напреднали сме в проектите по пазарно обединение на сегмент "Ден напред" с пазарна зона Македония и пазарно обединение на сегмент "В рамките на деня" с пазарна зона Румъния, добави още Константинов.

Изказването на изпълнителния директор на БНЕБ идва на фона на дебатите, които се водят между българската индустрия и правителството относно високите цени на електроенергията, предлагани на свободния енергиен пазар. В понеделник енергийният министър Теменужка Петкова заяви, че дъщерните дружества на "Български енергиен холдинг" ЕАД, които предоставят мощности на БНЕБ, ще осигурят допълнителна електроенергия, която да балансира свободния пазар. От своя страна председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов посочи, че ще бъдат ускорени действията за осъществяване на пазарно обединение в различни сегменти с енергийните борси в региона.

Тегленето на пари от банкомат поскъпна

автор:Дума

visibility 1002

/ брой: 41

Нови стикери за електроуредите от днес

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 41

Очакват поскъпване на стоки и услуги

автор:Дума

visibility 395

/ брой: 41

Туроператори на протест, провозвачи плашат с блокада

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 41

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ