22 Септември 2019неделя15:34 ч.

Няколко думи

Борисов, защо е това?

/ брой: 174

автор:Валентин Георгиев

visibility 578

Едва ли има човек в държавата, който да не си задава въпросите какво се случва в последните няколко дни у нас, каква е целта на заниманието и кой има интерес от това трайно увреждане на отношенията ни с Русия. Първият удар дойде от Външно министерство с тенденциозните предизвикателства, омаловажаващи ролята на Москва във Втората световна война и победата над нацизма. Подходът бе нарочен, предварително планиран да има ефекта на "слон в стъкларски магазин". Което, разбира се, логично предизвика острата реакция на руската страна. При положение че години наред бясната русофобия у нас е безсилна да притъпи симпатиите на българите към техните освободители, защо пък да не се опита обратното - да се възпламени възмущение и неприязън на руснаците към България. 

Изглежда, този подход взе да дава отровните си плодове, защото не е от вчера и не се случва за първи път, а сега и избраният момент в дните около и на самия 9 септември никак не бе случаен. Последва втори удар - показни арести на русофили, обвинения в шпионаж "в полза на друга държава", като този път в атаката се включиха Спецпрокуратурата и ДАНС.

Паралелно с целия този пошъл спектакъл, съшит с бели конци, от който се възмути дори такъв отявлен противник на Русия като ген. Атанас Атанасов, телевизиите и останалите обслужващи властта медии не преставаха да сипят огън и жупел срещу Червената армия, партизаните, комунистите и "престъпния социализъм". 

Защо е всичко това, Борисов? Мълчание. 

Изглежда доста наивно, ако "мероприятието" е чисто предизборно, организирано от ГЕРБ, за да консолидира всички десни. С подобен вид "компенсация" към тях заради гафа с порноснимките, ударили по кандидата им за кмет на София, едва ли ще ги привлече. А при положение, че сам се биеш в гърдите какви грандиозни съвместни проекти с руснаците планираш в енергетиката, такъв подход е повече от късоглед и безотговорен. И тук точно мълчанието на Борисов говори за престъпно бездействие. Той ли е в основата и търси "елегантен" начин да се откаже от тях, или други около него му правят сечено, за да ги провалят? А най-добре самата Русия да вдигне ръце и се откаже, след което да се оправдаем и да си измием ръцете с нея. 

Ако Борисов няма пръст в тая работа, излиза, че е изпуснал юздите и не е способен да контролира свободното падане на държавата. Тогава кой? Цветанов ли търси отмъщение? Но нали Захариева и екипът й се водят хора на Борисов, не на Цветанов? А Цацаров, Гешев и службите? Те не са ли в услуга на управлението, а не на тези, които го напуснаха?  

Който и да клати властта обаче, при всички случаи зад действията му прозира сянката на един и същи външен "диригент" - онзи отвъд Океана. Именно на него слугуват тези, които арестуват други с обвинения за същото. А да правиш всичко това под диктовката на чужда служба, без да отчиташ обществените реалности, е повече от унизително. Все се надявам, че колкото повече е притискан народът ни в ъгъла, като унищожават достойнството му, историята, традициите, отношението към Русия, толкова по-бързо ще се събуди той от своя мъртвешки сън. И ще помете самозабравилата се шайка, която я чака истинско възмездие за целия погром, който нанесе на България. 

 

 

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 311

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 485

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 181

Лаура Кьовеши става главен прокурор на ЕС

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 181

САЩ правят коалиция в ООН срещу Иран

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 716

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 595

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 475

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 458

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ