20 Февруари 2019сряда03:41 ч.

Борисов не знае какво ще прави новата Агенця за пътна безопасност

автор:Дума

visibility 575

Премиерът Бойко Борисов си призна, че все още няма ясна представа какво точно ще представлява новата Агенция за пътна безопасност. Създаването на такава мегаструктура е по решение на Министерски съвет, а идеята е тази агенция да се бори с лошото качество на пътищата и с рисковете за пътни инциденти. Борисов бе в парламента, за да отговаря на детутатски въпрос именно във връзка с новата структура. От левицата потърсиха отговори какво ще прави агенцията, защо е нужно създаването й и как е проучено, че тя ще е ефективна.
Премиерът шикалкави по темата. Обясни, че все още създаването на агенцията било на етап обсъждане. В същото време катастрофите по пътищата изисквали мерки от различни институции. В момента отговорността била размита, защото "днес има 11 институции, между които е споделена отговорността за пътната безопасност", обясни Борисов. Той подкрепи тезата, че подобно звено е нужно с факта, че от неправителствения сектор също настоявали за създаването му.

Ако хората не си платят данъците – носят си последствията, но ако бюрокрацията не си върши работата- се създава още по-голяма бюрокрация, коментира по темата зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев.
Той бе категоричен, че човешките животи на пътя не се спасяват с бюрокрация и администрация. Вече съществуват достатъчно органи и структури, имаме и достатъчно закони, обърна се към Борисов депутатът от левицата.
Той подчерта, че когато хората си плащат данъците, очакват държавата да поеме и своята отговорност и да се грижи за сигурността им.  От БСП смятат, че новата агенция е просто създаване на нови работни места за "наши хора". Там трябва да намерят място шефове като Малина Крумова – не знам какъв опит има тя в пътната безопасност, коментира Стойнев.
Депутатът бе категоричен, че спешно е нужен нов Закон за движение по пътищата. И припомни на премиера, че вече няколко пъти само чуваме обещания за такъв. Ако искаме да имаме реални действия, премиерът просто трябва да накара структурите да си свършат работата, а не да създава нови, с щат от 39 човека, на които просто трябва да им се намери някаква работа, подчерта Драгомир Стойнев.
Социалистът допълни, че законът трябва да се спазва и по отношение на пътното строителство. Защото управляващите усвояват качествено, но строят некачествено, обобщи народният представител.

Парламентът е пред разпад

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 35

България се поклони пред Левски

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 35

29 тона отрови са изхвърлени край гара Яна

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 35

Американски мита върху европейския автомобилен внос

автор:Дума

visibility 57

Очаквано Караиванова си тръгва от КФН

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 35

БДЖ пуска в движение ремонтирани вагони

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 35

Меркел разтревожена от натиска на САЩ

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 35

Шестнадесет щата съдят Тръмп

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 35

ЕС: Ще позволим отлагане на "Брекзит"

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 35

МПЦ поиска автокефалност

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 35

Картел или контрабанда - изберете сами

автор:Евгени Гаврилов

visibility 125

/ брой: 35

"OBUVKI.BG"

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 60

/ брой: 35