12 Декември 2018сряда23:38 ч.

Борисов не знае какво ще прави новата Агенця за пътна безопасност

автор:Дума

visibility 361

Премиерът Бойко Борисов си призна, че все още няма ясна представа какво точно ще представлява новата Агенция за пътна безопасност. Създаването на такава мегаструктура е по решение на Министерски съвет, а идеята е тази агенция да се бори с лошото качество на пътищата и с рисковете за пътни инциденти. Борисов бе в парламента, за да отговаря на детутатски въпрос именно във връзка с новата структура. От левицата потърсиха отговори какво ще прави агенцията, защо е нужно създаването й и как е проучено, че тя ще е ефективна.
Премиерът шикалкави по темата. Обясни, че все още създаването на агенцията било на етап обсъждане. В същото време катастрофите по пътищата изисквали мерки от различни институции. В момента отговорността била размита, защото "днес има 11 институции, между които е споделена отговорността за пътната безопасност", обясни Борисов. Той подкрепи тезата, че подобно звено е нужно с факта, че от неправителствения сектор също настоявали за създаването му.

Ако хората не си платят данъците – носят си последствията, но ако бюрокрацията не си върши работата- се създава още по-голяма бюрокрация, коментира по темата зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев.
Той бе категоричен, че човешките животи на пътя не се спасяват с бюрокрация и администрация. Вече съществуват достатъчно органи и структури, имаме и достатъчно закони, обърна се към Борисов депутатът от левицата.
Той подчерта, че когато хората си плащат данъците, очакват държавата да поеме и своята отговорност и да се грижи за сигурността им.  От БСП смятат, че новата агенция е просто създаване на нови работни места за "наши хора". Там трябва да намерят място шефове като Малина Крумова – не знам какъв опит има тя в пътната безопасност, коментира Стойнев.
Депутатът бе категоричен, че спешно е нужен нов Закон за движение по пътищата. И припомни на премиера, че вече няколко пъти само чуваме обещания за такъв. Ако искаме да имаме реални действия, премиерът просто трябва да накара структурите да си свършат работата, а не да създава нови, с щат от 39 човека, на които просто трябва да им се намери някаква работа, подчерта Драгомир Стойнев.
Социалистът допълни, че законът трябва да се спазва и по отношение на пътното строителство. Защото управляващите усвояват качествено, но строят некачествено, обобщи народният представител.

МАФИЯ*

автор:Дума

visibility 19

/ брой: 242

Заради скъпия ток БСП иска изслушване на енергийния министър

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 242

Теглим до 780 лева заем за подаръци по Коледа

автор:Дума

visibility 21

/ брой: 242

С 3,1% е поскъпнал животът през ноември на годишна база

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 242

Ден на траур след стрелбата в Страсбург

автор:Дума

visibility 31

/ брой: 242

Избор в Германия отекна в Турция

автор:Зорница Илиева

visibility 27

/ брой: 242

Пактът за миграция е грабеж на бедния Юг

visibility 24

/ брой: 242

Конгресът на САЩ vs "Северен поток"

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 242

Георги Гьоков: И догодина бедните няма да живеят по-добре

автор:Аида Паникян

visibility 18

/ брой: 242

Агресията в училище - все по-голяма и по-честа

visibility 40

/ брой: 242

Светият синод: Нацистите са ангели небесни

автор:Христо Георгиев

visibility 36

/ брой: 242

Архиви под кофа с вода

visibility 25

/ брой: 242